Snart 2009

Ja då var snart detta år tillända och det är väl dags för en sammanfattning....ja vad hände egentligen 2008????

Våren blev turbulent med en massa dramatiska förändringar i livet
Diagnosen cancer kom in i mitt liv i april/maj. Hade aldrig i min vildaste fantasi trott att det var något som skulle komma till vår familj men det gjorde det. Så operation och specialistvård i Stockholm med ett frikort på sjukhuset till följd samt en massa undersökningar i magnetkamera under året och utveckling av en begynnande panikångest som jag inte trodde att jag hade anlag för men numer vet att jag kan få. Prognosen ser iallafall god ut och allt går som förväntat och jag hoppas på en friskförklaring under nästa år. Tyvärr är synen borta på höger öga men det är litet pris att betala för allt detta och man klarar sig bra med bara ett seende öga (och utan något seende öga alls också men lite svårt att köra bil bara =) eller att ta prover på jobbet hihihihi).
Har iallafall gjort upp med mina rädslor under året som gått och har bara några kvar att ta tag i under 2009. Vet att jag kan få ett tungt besked och gå vidare och ha stöd av nära och kära.

Semester firades traditionsenligt på Åland med La Familia. Fiske och bad stod på agendan detta år också och som vanligt vann familjen Berglind/Fransson fisketävlingen detta år också (fast om man frågar de andra, inte trasselkungen dock så anser nog de att vunnit men det finns inte bild eller annan bevisning så vi har vunnit, ja tävling är det väl inte heller egentligen men inofficiellt så räknas alla fiskar).

Sommaren detta år har annars mest tillbringats hemma vid poolen som inköptes och det var ett bra köp. Ångrar mig inte en sekund. Fick med mig sambon på idén efter en hel del övertalning men han är nog nöjd nu.......kanske. Han badar iallafall i den men ungarna älskar den.

M började ettan och det är väl värt att nämna i denna blogg. Nu har man ett barn som går i skolan och under hösten har det lästs och räknats för fulla muggar och det är det roligaste som finns i hela världen att gå till skolan.

I oktober firade jag ett år som rökfri utan något återfall och det känns underbart i kropp och själ. Är lite röksugen då och då men det går mer och mer sällan mellan gångerna. Mår bättre iallafall hälsomässigt men det finns ju lite annat att ta tag i. Känner numera lukter av saker på ett helt annat sätt och det är definitivt på gott och ont......undrar hur folk står ut med alla dessa dofter ibland. Hu vad en del saker/personer luktar illa........

Övriga hösten och vintern blev rätt innehållslös.........

Under året har jag lärt känna en underbar person som jag kallar en nära vän. En människa med enormt stort hjärt och intelligens och mycket humor. Det är sällan man träffar personer som tänker likadant som en och som man delar värderingar med. 

Har även haft en del upp och nergångar i vänkretsen, dödsfall och nära vänner som mår dåligt på det ena eller andra sättet.
En del som ska eller har separerat, andra som träffat någon ny.

Ja det har skett en hel del under året och förhoppningsvis kommer 2009 att bli bättre, lugnare och utan en massa otrevliga/obehagliga överraskningar. Förhoppningsvis kommer vår familj att få ett år utan massa kriser eller bekymmer som vi haft senaste 4 åren.....
Jag önskar oss ett år då vi får rå om varandra och växa ihop och bara vara en familj utaan massa gupp i vägen...tycker det är vår tur nu att få ett litet andningshål men så blir det väl inte men man kan väl få önska........

Gott Nytt År alla nära, kära och andra löst folk. Hoppas att erat 2009 blir kanon...............


 

Kommentarer
Postat av: Eva

Jag kan hjälpa dig att ta prover på jobbet om jag får blunda.

2008-12-31 @ 14:29:34
Postat av: Zyraan

Puss min älskade syster o gott nytt år! (fast du sitter blott en meter bort..i soffan..) I love you!!

2009-01-01 @ 01:41:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0