Mer kloning åt folket

Jag börjar förespråka kloning igen.......
Tänk om man kunde göra så att det tillfälligt fanns fler av en så man kunde lösa arbetssituationen.
Just nu är det bara att hålla näsan över vattenytan och trampa vatten utav bara helvete och hoppas på det bästa...........
Ingen dog idag heller.......puuuh.........eller jag tog inte dö på nån idag heller =)

Man ska svara i telefon, springa på akuta grejer, ta hand om läkare, ha egna patienter, planera för de som ska vidare, rapportera över till andra instanser, se till att ingen blir sjukare, se till att de blir friskare, skicka in de som behöver till sjukhus eller andra ställen, ta prover och undersöka människor, uppmuntra, stödja, lyssna, säga nej, våga ta konflikter, vara respektfull, inte trampa någon på tårna och allt detta med ett leende på läpparna alá Florence Nightingale och med ett respektfullt och professionellt bemötande. Utöver detta så ska allt man gör dokumenteras för om det inte finns i datorn så har det inte hänt. Inte undra på att man blir trött i huvudet efter en dag på jobbet.
Har ju världens roligaste jobb med roliga kollegor som jag trivs med och för det mesta roliga patienter men ibland vill man bara ta den ena och slå den andra med eller helt enkelt be dem fara och flyga (men det gör man ju aldrig utan man står där och tänker det men med ett leende på läpparna).

Ibland önskar man att man satt i kassan på en matbutik.........
-243,50 tack....ha en trevlig helg......
Då behöver man bara vara leende och kunden betalar och går därifrån....inget mer engagemang än så.....
Så otroligt skönt och befriande det skulle vara att slippa tänka och ha massor i huvudet. Bara sitta och plippa varor....
Ljuva dagdröm.......


Jag säger NEJ!!!!!!!!!!!!!

Detta är vår nya paroll på jobbet
- Jag säger Nej.
- Ingen idé att argumentera.
- Nej bara kort och gott.
Funderar på att fixa knappar som det står nej på med stora bokstäver så att man bara kan på peka på den och säga NEJ.......
Vi säger även Nej till svininfluensa och funderar på att demonstrera mot denna utanför sjukhuset.
Våra bidrag till banderoller och slagord är som följer:
"Nej till svininfluensa"
"Ned med svininfluensan"
"Våga vägra svininfluensa"
"Inför obligatoriska basala hygienrutiner"
"Mer sprit till folket"
"Desinficera mera"
Vi undrar även hur den ska lyckas komma in på jobbet med alla dessa säkerhetsföreskrifter. Kan man inte bara säga nej och stänga den ute......Måste man verkligen bevilja att den ska få komma in??????
Ja så kan snacket gå en fredag efter jobbet efter ett par glas vin och kinamat...........

Trevligt hade vi iallafall med kinamat, vitt och rosévin och alkoläsk vilket följdes av utgång med dans på Harrys. Stämningen var på topp och det planerades hej vilt inför damrallyt vilket var syftet med kvällen (ähhhhh not), men vi pratade om mycket annat.
Händer märkliga saker när man är ute så där....vet inte om jag blev raggad på av en tjej eller inte. Är lite diffust men väldigt märklig upplevelse. Antingen var hon för full och hade tappat distansen helt eller så var hon på jakt. Märklig upplevelse hur som helst. Strategi från min sida.....försöker hon något skriker jag. trategi från de som var med...händer det något skriker vi....tur att vi är tjejer och kaxiga....hihihihihi

Annars så har vi haft kalas för M som fyller åtta år idag men firades igår för att hon har åkt en vecka till Orust med mamma, pappa och kusin med familj.
Detta är hennes present och hon får säkert superkul men jag oroar mig ändå och kommer att längta som bara den efter sin stora tjej. Kommer nog inte att slappna av helt förrän hon är hemma igen.
Kalaset var som vanligt hos vår familj. Högljudd, trevlig och intensiv. En helt vanlig familjesammankomst hos oss vilket förklarar varför jag är som jag är.
M var iallafall nöjd med sina presenter. Hon fick pengar (som hon önskat sig), spel till sitt Nintendo och fodral med tillbehör till densamme, kläder, pennor, sovsäck, biocheck, örhängen och diverse småprylar. Fick även bestämma mat så det blev tacos (som vanligt när hon får bestämma).
Själv var man inte riktigt på topp efter fredagen men man måste bita ihop ibland och härda ut.


Dag ett på jobbet igen

Jaha då har man avverkat den första arbetsdagen efter fyra underbara veckor semester.

Har i princip varit borta hälften av denna tiden och det har varit skönt.
Först en vecka på Öland följt av två övernattningar i Mariannelund och Astrid Lindgrens värld. Hem och tvätta och sedan färd till stugan för umgänge med syster med familj. Alltid lika skönt att komma dit (nakenchock eller inte).
Vädret har för det mesta varit soligt eller visat sig från en relativt ok sida. Om  man bortser från en viss utflykt till Ölands djurpark som regnade/haglade bort till stor del så har det varit bra. Har hunnit få lite färg om nosen och badat både en och två gånger i havet, Mälaren och Hjälmaren.


Överlevde iallafall idag även om det kändes/såg mörkt ut ett tag på eftermiddagen då det gick ett larm och det blev utryckning samtidigt som en annan person blev okontaktbar. Tur att vi är fler som jobbar (själv försökte jag att gömma mig men lyckades inte speciellt bra).
Utöver detta så har det delat läkemedel i travar, svurits en del över vad som hänt under semestern, resignerat och skrattat en del.
En helt vanlig måndag på jobbet alltså.......


Har börjat kolla på när man kan vara ledig igen.....vill ha mer.....
Är orättvist att familjen fortfarande är ledig. Tycker att det borde vara förbjudet i lag att andra i familjen är lediga och har sovmorgon när en annan måste gå upp.

Märkligt att det känns som att man inte har haft semester över huvudtaget. Gick fort att komma in i jobbet igen.
Imorgon är det en spännande dag på jobbet då vi ska vara med i något som provas för första gången i Sverige.
Kan inte skriva mer men det är tur att det sker avbrott från det normala (?) ibland så att man kan göra lite rolig forskning då och då.

För övrigt börjar det dra ihop sig för födelsedagar för barnen.
M på söndag och E i mitten av augusti. M har redan fått sin födelsedagspresent av oss och ska även få följa med sin kusin H till Orust under en vecka och åker då på söndag. Hur ska vi klara oss utan henne en hel vecka? Kommer att längta som bara den. Som tur är vet jag ju att hon kommer att ha det bra, men ändå........

Tips på vad en blivande femårig grabb kan tänkas vilja ha mottages tacksamt.......har idétorka........


Full rulle på Parken Zoo

Idag styrde vi kosan mot Eskilstuna och Parken Zoo med ungarna och ena kusinen. Det var en varm men mycket spännande utflykt som innehöll besök hos kängurur, fika, tigrar, nyfödda apor (som föddes efter att man trott att honan var sjuk och skulle dö för att hon var så gammal), näsapor, nyfödda (1 minut gamla) getingar (killingar), klappning av killingar, spanat in söta (??) råttor och möss, geparder, fåglar i massor, miniflodhäst, krokodiler, jättefiskar, bältor, lamor, flamingos, lejon, pumor, geprder, surikater och en massa andra djur.
Utöver detta äventyr med Fantomen (som framförallt sambon och tjejerna gillade), borttappande och upphittande av ett stycke son (under detta äventyr), båttur för alla barn, kollat på utfodring av tigrar och kattdjur (med döda kycklingar och möss) samt lek i diverse olika klätterställningar. Avslutat med familjepizza,  bad i poolen, tupperwareparty (för mamman) med fika och trevligt umgänge (tyvärr för sällan) och nu uppdatering av blogg och koll på facebook om vad som sker med alla man känner mer eller mindre.
Puhhhhh.....inte konstigt att man är lite slut.

Lite bilder från 30/6 2009

E har äntligen lärt sig att simma visserligen under vatten men nu är det mer under än över ytan.........

E brottas med madrass          H ramlat av

M njuter i poolen


Konstig anka i poolen      Baddjur ?????

I löööööööve my ball

Parken Zoo..............1/7 2009

Kidsen leker känguru

Coola killar chillar            Flodhäst på väg till bad

Brottat ner en tiger????

Hungriga tigrar har dragkamp om maten.......

Möte med Fantomen...spännande.....och lite läskigt.........

Slutet gott, allting gott (och piraterna blev snälla)

Och nu är vi på väg hem.......trötta efter en heldag med skoj.................

Imorgon inga speciella planer. Fixa och dona innan vi åker på semester med diverse saker som typ tvätt och annat......

RSS 2.0