Verkar som man prickat rätt......

Har aldrig haft tidig semester förut men nu verkar det som att man prickat in rätt.
Sol, sol och åter sol. Det är så att man tvingar ungarna att vara inne lite varje dag för att de inte ska bränna sig men det är svårt när poolen lockar till svalka och bad. Soleksem och solsveda är vadagsmat numer. Trots att man skyddar sig och ungarna både med kläder och solskydd så uppkommer det.
Undrar om det var så här innan solskyddet kom eller om solen är mycket starkare idag?? Tål att tänkas på en stund.......

Annars så är det mest lata dagar i solen med goda vänner och familj som besöker en då och då. Vilket är ganska så soft eftersom detta är att ha semester för mig.........

Imorgon är det dock roadtrip på schemat till Fagersta för undersökning på sjukhuset men sedan bad och picninc med familjen någonstans där det ser mysigt ut. Vi tar det som det kommer.........

Dokumenterar så ni får se hur vi har det.......
Lördag.........
Vattenkrig....
 
E badar                               Vår poolkeeper =)

Lördagens Grillfest med sambons familj.....

M lösning på att det svider av soleksem...alla sätt är bra........

Vår lilla brandsoldat och sen blev han en ......melon??????

Söndag.......

Lillebror lider i värmen

Paddlar på i poolen         E vickar kompisen M

J stylar i poolen                Lilla D glad som bara den


Igår var först mamma och pappa här med lillebror så vi fikade och käkade spontanlunch ihop medan ungarna plaskade som vanligt i poolen. Sedan kom våra vänner på fikabesök med jordgubbstårta och det var uppskattat hos oss och hos ungarna. Tyvärr hinner man ses allför sällan.
Kvällens höjdpunkt var lilla D som flera gånger var fram till kanten på gräsmattan men inte vågade kliva ner på den. Var mycket skeptisk.
Härligt med citybarn...........



Sol och bad i massor

Ja man ser ut som man förtjänar efter en heldag på Östra holmen. Ser ut som om man fortfarande har bikinin på sig trots att den är av. Tyckte inte att jag satt med den sidan i solen utan var mer orolig för ryggen. Tja så kan det gå hihihihi. det blir iallafall till att ta det lugnt i morgon. Bara vara hemma och städa lite och tvätta för att sedan ha sambons familj på mat.
Ungarna är helnöjda med att få ha åkt båt, badat, ätit glass och bara lekt av sig. Toppa detta med ett besök på Pizza Hut, film och fredagsmysgodis så är man väldigt populär.
Just nu ligger de skavfötters i E säng och håller på att somna. Lite då och då hör man hur de pratar med varandra och det är lite mysigt att lyssna på deras konversation.
Verkar som att ungarna var i stort behov av semester då de nu verkar må enormt bra eller så beror det på att mamman just nu mår bra och njuter av semestern. Hur som helst så har vi två glada ungar som njuter av ledighet och mysiga utflykter. Och däremellan så kryper de upp i knät och vill kramas lite och det har inte synts på ett tag med den lilla iallafall så jag njuter.



Sala Silvergruva

Dagens semestertripp gick till Sala. För är man är ledig kan man ju inte hålla sig borta ändå tydligen.
M och sambon skulle ner i gruvan på 155 metersturen så jag och sonen knatade runt på området tillsammans med svärmor och kusin E. Det var helt ok att strosa runt i denna underbara miljö med gamla hus när solen sken medan de gick i en gruva 155 meter under marken och +2 grader.
Vi hade med oss picnic som inmundigades på gräsmatta med stor springyta och i skuggan av en ek innan gruvturen började.

Efter gruvan tog vi en liten tur till en skogsjö där barnen badade och vi njöt vidare av det vackra vädret. Kvällen gick vidare i sakta mak med kebab och cider på altanen följt av ett dopp i poolen.

Livet är underbart.....


Sala Silvergruva
E och E väntar på bättre tider och spanar läget
W chillar efter picnic

Åter efter gruväventyr
 
Gruvschakt               Nån som saknar en hjälm???

Bad efter gruvan
 
Les cusinos in swimingos

Sommaren har kommit och jag har semester...muhahahaha

Det verkar som att man prickat in semestern rätt än så länge.
Solen skiner, poolen är invigd och man smärtar lite i ansiktet.
Precis som det ska vara alltså. Hoppas att det håller i sig och att solen fortsätter att skina.

Midsommar i Måla var precis som vanligt.
Någon/några som inte pallade trycket och blev för tankade vilket resulteradei illamående och kräkningar dagen efter. Som vanligt var undertecknad städad och nykter och betedde sig som folk (iallafall denna gång). Midsommarstången kom upp under kvällen. Regnet vräkte ner under perioder. Det kom även en del hagel(såg ut som snö), presenningen läckte och vi var dyblöta innan allt var på plats. Snapsen var iallfall kall och mat och övriga drycker fanns i överflöd.
Midsommardagen var ett fiasko. Ingen ville dricka något och alla var lite avslagna. solen sken iallafall och jag hade det gott i soffan med en bok medans ungarna lekte eller vilade. Och det var skönt att få lite tid att kunna göra det.

Efter en soft söndag så for vi vidare hemåt och sedan uppackning, fikabesök och bums ner i renbäddade sängar efter att vi hade duschat. Det är bland det bästa som finns i hela världen. Nydushad i renbäddad säng.
Få saker påminner en så mycket om hur det var att vara liten och hur underbart det var att lägga sig för att sova när det luktade rent och nytvättat. Härligt.

Första dagen på semestern tillbringades nere på stan med frisörbesök och shopping. M hade bestämt sig för att klippa sig.Sedan vidare till föräldrarna som varit i Tyskland över midsommar. Fick godis till barnen och oss. Öl och vin....tackar, tackar.
Sedan vidare för att köpa ny kamera då vår klåfingige son pajade våran kamera eftersom han ansåg att man kunde trycka in linsen manuellt istället för att stänga av den på knappen.

Och så här mysigt hade vi det på kvällen när vi kollade på film tillsammans.



Prosit


Semester (tack gode Gud)

Fyra och en halv veckas respit från jobbet som senaste tiden konsumerat alltmer energi.
Jobbet i sig är inte det jobbiga utan det runt omkring.
Tänk att en organisation kan vara så fyrkantig och inte tillmötesgående. Krockar med ens värderingar, moral och vad man står som människa och i sin yrkesroll.
Pricken över i:et var idag när vår chef mailade ut att vår övertid som inte var beordrad av denne inte skulle godkännas utan att vi har i princip jobbat ideellt samt att vi minsann går hem för tidigt till och från och sedan var denne lite ovillig till att möta oss och ta vår kritik och blev stött när denne blev ifrågasatt. Som om inte vi gör det vi ska på jobbet. Jag iallafall kan inte påminna mig och inte min familj heller att jag titt som tätt kommer hem för tidigt utan det är snarare åt det andra hållet.
Kränkt är bara förnamnet på vad jag kände och tyvärr så är det så att all i vår grupp än en gång inte var helt överens så det underlättar inte läget. Förstår inte undermeningen med allt detta och är det så att man vill bli av med oss och få nickedockor som inte tänker själva utan bara gör det som de blir tillsagda. I såfall tack och hej. Min hjärna är min och jag använder den hjärna (hahahaha). Har alltid sagt att så länge jag reagerar så är jag sund och tänker sunt men nu börjar jag att tvivla.
Så glad sommar och ha en trevlig semester..................

Nä skit i det.
Nu vankas ledighet med diverse festligheter och även möjlighet att fundera på livets stora och små gåtor. Förhoppningsvis så känns det klarare efter semestern och då vet man hur det kommer att bli................

Glad sommar alla och solen skiner och jag har semester så just nu är det kanon.......... iallafall i fyra och en halv vecka........

Och regnet det bara öser ner

Ja nu har det regnat nonstop i snart ett dygn (före det så har det varit till och från lääääänge). Undrar när det ska sluta?
Man kan ju bli deppig för mindre. Är inte så konstigt att humöret inte är på topp och man får lust att bara dra täcket över huvudet och låtsas som att man inte finns.
Senaste veckan har det varit berg och dalbana i hur jag mår. Upp som en sol och ner som en pannkaka och ibland inom loppet av några minuter. Det känns märkligt!!!!  Jag som tycker om att vara i kontroll gillar inte när jag inte har koll på vad som händer i kroppen.
Har inte någon direkt aning om vad det kan vara som påverkar mer än vädret och att jag är i stort behov av semester. Jobbet har tagit sitt från mig för detta året och nu längtar jag till att bara få gå hemma och skrota, sova på morgonen och ta dagen som den kommer. I värsta fall om regnet håller i sig så får man väl kolla på film i massor.

Igår var det sommarkonsert med Jasper och inte ens det hade jag sett fram och längtat till och då är det illa. Har tappat sugen för det och vet inte riktigt vad det beror på eller så vet jag det egentligen. Konserten var iallafall ett toppenkonsert och det gick jättebra trots att jag mest känner mig som en bistand som varken gör till eller från i gruppen just nu. Brukar inte tappa tron på mig själv så här ordentligt och det vet jag däremot vad det beror på och jag tröstar mig med den vetskapen. Egentligen vet jag att jag kan men om man bara får negativ respons så brukar det resultera i negativ självbild....logiskt eller hur. Om det inte blir bättre i höst så måste jag ta mig en ordentlig funderare kring detta. Är det värt allt detta??????



Skor och sommarlov

Nu har jag investerat mina skattepengar i ett par helt onödiga skor á 99 kr.
Bruna, fina med lite klack som låter när man går = inte alls min stil helt enkelt men skönt att ha något nytt .
Brukar ju annars mest gå omkring i ballerinaskor eller gympaskor. Så det är skönt att ha köpt något som jag inte brukar köpa och så det ska bli spännande att se hur ont jag har i fötterna efter konserten. Tänkte inviga dem då (smarta jag hihihihi).
Annars så har skattepengarna betalat lite räkningar (samt en runda på systemet inför midsommar) än så länge och nu så sitter de på mitt konto och väntar på att bli använda. Till vad har jag inte bestämt mig för riktigt ännu men lite kommer väl att gå till semestern kan jag tro och lite shopping och lite skoj för familjen och mig.

M har nu sommarlov eftersom hon gick ut ettan i torsdag. Vi var i skolan och skulle kollade på dem och självklart så stod regnet som spön i backen när det var planerat för utomhusavslutning vilket resulterade i gympasal för barnen och föräldrar och syskon fick vänta i klassrummet. På eftermiddagen fick hon en avslutnings/åttaårs/midsommarpresent av oss, ett Nintendo DS med två spel så just nu är vi världens bästa föräldrar (iallafall till en unge). Hon sitter och spelar detta mest hela tiden och med det väder som är ute just nu så spelar det ingen roll.
På kvällen kom La Familia och käkade önskerätt Spagetti och köttfärssås och till efterrätt Jordgubbstårta. Så det var full rulle med alla ungar och vuxna. Jobbigt men kul på samma gång.


Idag känns det lättare

Har senaste dagarna känt mig lite deppig och trött så även idag men när jag kom hem från jobbet så väntade en trevlig överraskning.
Ja visst visste jag att skattepengarna var på g men att de kommit idag var ju bara jättetrevligt. Så imorgon efter jobbet så är det shoppingrunda som gäller. Ska handlas nåt till M första skolavslutning sen är jag värd nå´t innan semestern. Vad vet jag inte än mer än att det blir något.
Kanske ett par skor (är ju inte en skotjej egentligen) eller en ny väska (trots att man har 3478 tusen enligt sambon) eller lite kläder (kan man aldrig få för mycket av) eller smycken (som man aldrig kan få för mycket av). Ja utsikterna är goda att man under morgondagen iallafall gör av med någon krona förhoppningsvis. Vet ju även att jag måste stoppa undan det mesta men man kan ju få unna sig något till sig själv. Pengarna har jag ju slitit hårt för hela året.
Livet känns plötsligt lite lättare men finns en del som man fortfarande kan fundera över. Har lite issues med sången just nu och känner mig lite oinspirerad inför lördagens konsert men det kommer nog att ge sig eller inte. Annars så får man väl bara vara körtjej och inget mer än så och det kan man ju iallafall eller inte. Ja just nu så är man inte på topp och jag hoppas att jag inte smittar bara och att det bara är en sväng av jaglängtartillsemester-sjukan. Jag hoppas på det senare.

Hade igår sköterskemöte med chefen 1 och 2 och tyckte till en början att det var ett helt ok möte men efterhand så ju mer jag tänker på det så var det flera ärenden som jag egentligen inte blev något klokare av och inte nöjdare. Känns som att man blev lurad men att man bara inte fattade det förrän efteråt. Skum känsla som växer med tiden och ju mer jag funderar på det.
Har ju inte tidigare varit någon vetenskapligt förankrad tjej som tycker att det jag gör som sjuksköterska måste finnas förankrat i vetenskapen utan mer att man använder sunt förnuft och tänker själv och kritiskt, men efter hand på denna arbetsplats så inser jag att det är jätteviktigt att man inte tappar bort sin profession bland alla andra expertprofessioner och har börjat värna om min profession mer och mer.
Därför gör det mig upprörd när man inte får gehör hos kollegor eller samordnare. Är iallafall tacksam för att jag har ett bollplank och det är skönt att man spelar i samma lag och samma sport vilket det inte alltid känns som man gör med alla övriga kollegor. Ibland känns det som att man talar helt olika språk och att förståelsen för varandra inte är så hög och tolerant åt bägge hållen. Vet att jag kan vara lite väl fyrkantig och rigid ibland (skyller på åldern hihihihi) men tycker det är viktigt att vi backar upp varann och håller varann om ryggen speciellt när det stormar eller man sticker ut nacken.

Nä ska sluta att vara så neggo och bli lite mer possi.........som vi brukar säga..........

6 dagar kvar till semestern................längtar



Mmmmmm............äntligen dags för färskpotatis

Denna helg har gått i lugnt och sakta mak. Inget speciellt inbokat och inte gjort något utan tagit dagen som den kommit.
Det har grillats och vi har ätit årets första färskpotatis och det var gott som bara den. Det är något speciellt med första gången på året som man äter det. En försmak av hur resten av sommaren kommer att smaka.
Annars har hästointresserade jag varit och fikat på Strömsholm och fått en guidad minnestur av E som visar oanade sidor från sitt tidigare liv. Finns annat än rock´nroll, vem hade anat det????? Vädret visade sig just då från sin bästa sida och trots att det var lite kallt så lyste solen.

Förresten så tror jag att jag har brytit lilltån........buhuhuhuhu.
Slog i den idag i en pall och nu är den dubbelt så stor, värker och är blålila till färgen. Har fått hjälp av sambon att lägga ett "hollywood"-bandage så att tårna sitter ihop och man får smärtlindring på det sättet. Inte skönt iallafall kan jag intyga så det var ju jättesynd eftersom det är brännbollsfamiljekväll med M klass imorgon kväll.
Syyyyyyynd tycker jag (verkligen) då jag laddat för detta jättelänge och legat i hårdträning. Tjaaa sambon får ta familjeansvar imorgon så får jag räkna poäng, heja på eller se snygg ut helt enkelt. Ungefär som vanligt alltså.

Pssssst..............
Har bara 8 dagar kvar till semestern nu.........

Discodaggarna

Har precis nattat ungarna efter att ha haft filmkväll med discodaggarna. Inte speciellt bra film men cool discomusik så nu är man ju lite sugen på att gå ut och dansa.



Man är ju inte tjugo längre.......tyvärr

........eller man kanske ska säga att det är tur.
Denna helg har bestått av fest fredag och lördag och det är bara att inse att man inte fixar två dar i sträck utan att man blir sliten.
Fredagen bjöd på personalfest på Rocklands vilket tydligen var en rockclub med höga trösklar med hög snubbelfaktor (berodde inte på intag av alkohol eller kanske lite hihihihihi).
Liveband med rock´nroll, diverse gästartister från jobbet vilket reulterade i att vid nästa personalfest så måste det ordnas ett liveband Salberga style.......finns massor med reurser tydligen.
Mitt förslag är i oktober i samband med allahelgona vilket betyder utklädning.......kan inte bli annat än succé.
Vi tjejer från sjukan gick till Måns ols innan och åt mat vilket sköljdes ner med lite vin. Därefter var det en promenad på 4,5 km i högklackat och en bra kvinna (=jag) reder sig själv så självklart fanns det nödproviant i väskan. Promenader på över 5 minuter kräver extra dryck speciellt en fredag kväll i glada vänners lag. Det kändes som att det var mycket långt att gå men med fin natur, fina hus och djupa gruvgångar vid Sala Silvergruva (vilket satte igång våra fantasier) så var promenaden trevlig och mycket underhållande trots skavsår och solsting.
Festen fortsatte med musik, dans och sång. De som inte var närvarande gick miste om en kanontrevlig fest med en och annan liten skandal (vilket hör till när det är fest), roligt umgänge (=oss) och rock´nroll. Sent var det iallafall när man kom hem och lördag morgon kändes i kropp och knopp............

Solen sken denna underbara helg och lördagens födelsedagsfest kändes tröttsam redan på förmiddagen men ibland är det bara att bita i det sura äpplet och på´t igen bara. Så lördag kväll tillbringades med en nybliven 33-åring.......(välkommen in i gänget), trevligt umgänge, god mat, vin och sprit så hur kan det misslyckas. Självklart blev det mycket skratt (kan inte bli annat ibland), diverse språk och förvirring ibland. Mycket snack och lite verkstad. Mest intag av dryck och en massa skvaller. Vi hade iallafall mycket roligt och det är skönt att se att folk kan slappna av och bli lite onyktra ibland.
E fick en ny cykel (eller bytte mot ett par av M jeans) så hans lördag blev underbar och det enda han brydde sig om var att den följde med hem på kvällen. Så nu är det cykling för hela slanten mest hela tiden och han tycker att det är så kul.

Söndag var det Mors Dag så det var lugnt med mat hos mamma och cykeltur dit. Fick jättefina rosor av mina ungar så jag är nöjd..........

RSS 2.0