Snart 2009

Ja då var snart detta år tillända och det är väl dags för en sammanfattning....ja vad hände egentligen 2008????

Våren blev turbulent med en massa dramatiska förändringar i livet
Diagnosen cancer kom in i mitt liv i april/maj. Hade aldrig i min vildaste fantasi trott att det var något som skulle komma till vår familj men det gjorde det. Så operation och specialistvård i Stockholm med ett frikort på sjukhuset till följd samt en massa undersökningar i magnetkamera under året och utveckling av en begynnande panikångest som jag inte trodde att jag hade anlag för men numer vet att jag kan få. Prognosen ser iallafall god ut och allt går som förväntat och jag hoppas på en friskförklaring under nästa år. Tyvärr är synen borta på höger öga men det är litet pris att betala för allt detta och man klarar sig bra med bara ett seende öga (och utan något seende öga alls också men lite svårt att köra bil bara =) eller att ta prover på jobbet hihihihi).
Har iallafall gjort upp med mina rädslor under året som gått och har bara några kvar att ta tag i under 2009. Vet att jag kan få ett tungt besked och gå vidare och ha stöd av nära och kära.

Semester firades traditionsenligt på Åland med La Familia. Fiske och bad stod på agendan detta år också och som vanligt vann familjen Berglind/Fransson fisketävlingen detta år också (fast om man frågar de andra, inte trasselkungen dock så anser nog de att vunnit men det finns inte bild eller annan bevisning så vi har vunnit, ja tävling är det väl inte heller egentligen men inofficiellt så räknas alla fiskar).

Sommaren detta år har annars mest tillbringats hemma vid poolen som inköptes och det var ett bra köp. Ångrar mig inte en sekund. Fick med mig sambon på idén efter en hel del övertalning men han är nog nöjd nu.......kanske. Han badar iallafall i den men ungarna älskar den.

M började ettan och det är väl värt att nämna i denna blogg. Nu har man ett barn som går i skolan och under hösten har det lästs och räknats för fulla muggar och det är det roligaste som finns i hela världen att gå till skolan.

I oktober firade jag ett år som rökfri utan något återfall och det känns underbart i kropp och själ. Är lite röksugen då och då men det går mer och mer sällan mellan gångerna. Mår bättre iallafall hälsomässigt men det finns ju lite annat att ta tag i. Känner numera lukter av saker på ett helt annat sätt och det är definitivt på gott och ont......undrar hur folk står ut med alla dessa dofter ibland. Hu vad en del saker/personer luktar illa........

Övriga hösten och vintern blev rätt innehållslös.........

Under året har jag lärt känna en underbar person som jag kallar en nära vän. En människa med enormt stort hjärt och intelligens och mycket humor. Det är sällan man träffar personer som tänker likadant som en och som man delar värderingar med. 

Har även haft en del upp och nergångar i vänkretsen, dödsfall och nära vänner som mår dåligt på det ena eller andra sättet.
En del som ska eller har separerat, andra som träffat någon ny.

Ja det har skett en hel del under året och förhoppningsvis kommer 2009 att bli bättre, lugnare och utan en massa otrevliga/obehagliga överraskningar. Förhoppningsvis kommer vår familj att få ett år utan massa kriser eller bekymmer som vi haft senaste 4 åren.....
Jag önskar oss ett år då vi får rå om varandra och växa ihop och bara vara en familj utaan massa gupp i vägen...tycker det är vår tur nu att få ett litet andningshål men så blir det väl inte men man kan väl få önska........

Gott Nytt År alla nära, kära och andra löst folk. Hoppas att erat 2009 blir kanon...............


 

Julafton 2008- avklarad

Jaha då var julafton 2008 tillända.
Barnen var nöjda med sina leksaker och idag har det lekts hela dagen med alla nya grejer.
E fick Ficher price piratskepp och diverse tillbehör, Rory bilbana, Lego, kläder, tavlor, böcker, bilar,  och en massa annat. M  fick Pet shop grejer, Brats, kläder, böcker, tavlor, pengar. Utöver detta så kom tomten med ett akvarium så på lördag är det dags att åka och shoppa fiskar och övriga attiraljer att stoppa i akvariumet.
Julen har avlöpt utan större missöden. Ungarna var tacksamma för det som de fick och faktiskt glada och nöjda. Jultomten kom på besök vid två tillfällen (utöver att han var hos oss på natten med julklappar) och barnen var riktigt artiga och tog honom i  handen och sa Goddag (det säger man tydligen till tomten enligt M).
Hemma hos oss råder nu julefrid dagen efter dopparedagen. E somnade kl 19.30 och M somnar nog när som helst. Igår var vi inte hemma före 22.30-23.00 occh då somnade de i princip på en gång så det var två trötta julfirare idag. 
Sammanfattningsvis kan man hittills säga att julen 2008 har varit precis så bra som en jul ska vara.
God mat, gott godis, trevligt umgänge, nöjda glada barn och bra julklappar (trots att jag köpt mina själv men då får man iallafall det man vill ha). Har även hunnit kolla på några schyssta filmer, bara slappat i soffan samt lekt med ungarna.

 
Lilla julafton hemma hos oss
 
M och E klär granen

Tomten hemma hos farmor
 
Paketöppning
 
Paketöppning
 
Tomten hos mormor och morfar
 Jack  Dolly 
Julklappsöppning hos mormor och morfar
 
Spännande att se vad som är inuti

Tack alla som var med och förgyllde vår jul.................

Nu är det jul.........

Ungarna sover som stockar i sina sängar (var lättare för dem att somna än vad vi trodde trots en hel del förväntansfullhet). Klapparna ligger inslagna unde granen. Julstrumporna är fyllda med godis och akvariet är på plats så vi är redo för julen 2008.
Idag har vi varit på kyrkogården och tänt ljus för sambons pappa som vi alltid firade jul med dan före julafton och i sann traditionsstil så tjuvstartade vi med ett litet julbord hemma bara vår familj för att minnas farfar.
Idag har  även de sista julklapparna inhandlats och imorgon ska det bli spännande att se vad de tycker om sina saker. Hittade äntligen kläder åt M till julafton som inte är för tonåringar eller småtjejer och en batmanpyjamas till E med mantel. Kunde inte hålla mig som vanligt så han fick den idag och vi har just nu inte en son utan en fladdermus....bävar inför imorgon då han får sin drakpyjamas. Det ska bli kul att se.
Nä nu ska jag dricka min glögg och kolla på tv en stund innan jag går och lägger mig så tomten kan komma.

Så GOD JUL på alla som tittar in hit och hoppas att ni får en underbar jul fylld av värme, glädje och omtänksamhet....och lite julklappar för det vill ju alla ha...............den som säger nå´t annat ljuger............

Uppdatering inför Jul 2008

Ja då var i princip alla julklappar inhandlade, inslagna och uppmärkta. Julskinkan är griljerad och första skinkmackan har inmundigats med senap som brukligt (tyvärr inte med äppelmos som vi brukar i vår familj men det ska inhandlas imorrn). Till detta har det druckit julmust.
Fundering????
Blir man extra törstig av julmust? tycker mig se ett samband...när jag dricker julmust blir jag jättetörstig....hmmm kan jag va nå´t på spåren eller är jag bara paranoid? ja vem vet......
Kvar att göra inför julen är klä granen, inhandla sista julklapparna, dammsuga av golvet, fixa lite extra julgodis, åka till kyrkogården samt ta sig en rejäl grogg. Det är vad som är kvar och sen kommer julafton vare sig man vill eller inte men vi är redo och hoppas på snö.
Om man önskar tillräckligt mycket och det är det enda man vill ha kan man inte få det då då???? Jag vill ha snö........och kallt.......

Igår hade vi julkonsert i Badelunda kyrka med Jasper. Det va jättemysigt i denna lilla kyrka och vi sjöng julmusik i gospelton. Efte¨råt bjöds det på glögg och pepparkakor. När vi kom ut så snöade det och just då var det perfekt men säg den glädje som varar, två minuter senare regnade det. Men julstämningen infann sig iallafall en liten stund.

Dagen julsång...............


Kommer ni ihåg att jag var i Örebro på konsert för ett tag sedan och nu snubblade jag över detta.......kolla in bara

Liten lista bara

Hittade denna hos Mickis och fördriver lite tid bara..........
Man får bara svara med ett ord....ska försöka mig på det hihihihi

1. Var är din mobiltelefon?

Väskan
2. Var är din andra hälft?

Datarummet

3. Ditt hår?

Tillfixat
4. Din mamma?

Hemma

5. Din pappa?

Födelsedagsbarn

6. Det bästa du vet?

Mysa

7. Din dröm inatt?

Ingen

8. Din dröm/ditt mål?

Lycka

9. Rummet du är i?

Allrummet

10. Din hobby?

Sjunga

11. Din skräck?

Mörker

12. Var vill du vara om 6 år?

Lyckligare

13. Var var du igår kväll?

Hemma

14. Vad är du inte?

Surfis

15. En sak du önskar dig?

Pengar

16. Var du växte upp?

Föräldrarna

19. Det sista du gjorde?

Diskade

20. Dina kläder?

Bekväma

21. Din TV?

Film
22. Ditt/dina husdjur?

Dammråttor

23. Din dator?

Laptop

24. Ditt humör?

Glad

25. Saknar någon?

Alltid
26. Din bil?

Röd

27. Något du inte har på dig?

Byxor

28. Favoritaffär?

IKEA

29. Din sommar?

Badande

30. Älskar någon?

Alltid

31. Favoritfärg?

Lila

32. När skrattade du senast?

Nyss

33. När grät du senast?

Vidteven

Ja det gick ju bra ända till sista frågan....men va f-n. Ja det va lite mer om mig då.....


Äntligen...............

...................efterlängtad julledighet. Känns i hela kroppen att man verkligen behöver detta nu.
Idag har vi storhandlat all mat inför den stundande helgen, städat en hel del, bakat bröd, tvättat och gjort knäck. Så nu julen kan du komma bara vi har duschat. I nästa vecka är det dags att köpa de sista julklapparna. Det ska bli soft att bara kunna ta det lite lugnt också innan jul.
Just nu sitter jag och dricker glögg och lyssnar på julmusik...precis som det ska vara. M käkar nötter, E kollar på film och sambon sitter mittemot och läser VLT.

Lite julmusik åt er..............
Så kan det gå.....

Måndag igen....bara tre dagar kvar till långledighet.
Jag längtar..............................................
Har börjat räkna ner till ledigheten. 10 dagar av ledighet utan ljobb, utan förpliktelser och bara kunna ta det lungt och ha det bra. Vissserligen en del julstress men ändå lungt. Ska bli skönt att va ledig före jul så att man hinner fixa lite innan och umgås med familjen och kanske någon vän som är ledig.
Idag var det skitkallt när vi gick till bilen och skithalt. Det är ju inte så att man blir så sugen att sätta sig i en iskall bil. Såg ut som att bilen hade umgåtts med frostis the snowbear. Den var mer vit än röd och kall. Det var inte lätt att ta sig in i bilen eftersom låsen hade frysit men det gick till slut och M fick låsa upp inifrån. På väg till bilen så slog E på rumpan och så var den morgonen ledsam men det gick över ganska snart. Ja så kan det gå och på väg in från bilen på em var det fortfarande jättehalt och då slog jag inte på rumpan utan på bägge knäna. Och det gör skitont.......Och man är väldigt snabb upp......Och man känner inte efter om man gjort illa sig förrän efter man kommit in. Så nu har jag värsta blåmärken och ett skrubbsår på knäna Snyft!!!!!!!
Lördagen blev inte som planerat som om det brukar bli det...... 
Istället för myskväll med Harry Potter och godis så blev det julmat och glögg hos E och J. Kanongott och tack så mycket......Ungarna var sockerspeedade men sov länge på söndagen.
Är härligt med sådana vänner som man spontant kan hitta på saker med och som hakar på när det gäller nå´t kul eller som bjuder in till fest spontant.
Tack!!!!!!

Härligt uppvaknande

Imorse vaknade vi av att barnen sjung två luciasånger  och finns det nå´t bättre uppvaknande?? Lucia igår på jobbet blev en flopp. Två hästar och tre personer så jag tror inte att det var något speciellt högljutt luciatåg. Till nästa år röstar jag för att man hyr in luciatåg som lussar i gympasalen. Till och med grabbarna tyckte att det var lite pinsamt så jag vet inte men det kanske var någon som uppskattade det.
Idag har vi haft stor bakdag. Har gjort pepparkakor, julstjärnor och ytterligare en gång havreflarn (skam den som ger sig). Det gick utan större problem förutom havreflarnen men de går att äta och har fyllning så vem vet. Är iallafall skönt att det är gjort så nu ska åkas och handla, kicka ut ungarna i snön och sedan ladda för en myskväll med Harry Potter och godis.
Fredagskvällen tillbringades framför teven och Idolfinalen.....Kevin vann som förväntat men Alice gav inte bort någon promenadseger. Det var underhållande men kunde ha varit klart på två timmar anser jag.....och aftonbladet.

Tjolahopp nu ska jag ta med mig E och åka o handla....ha en bra lucia....


Laddar inför Lucia

Nu börjar det dra ihop sig...här hemma sjungs det luciasånger och det har provats tomtenissedräkt med lykta (har elektrisk ljus som tur är) så allt är klart inför imorgon. E har sagt att han detta år ska vara med och sjunga sen ska vi fika och köpa lotter och sen gå hem. Ja hem och hem jag ska ju till jobbet och det är ju som ens andra hem visserligen men nån måtta får det vara.
Har julstämning efter att ha bakat lussebullar och fixat pepparkaksdeg som ligger i kylskåpet och väntar på att bli utbakad. Snön ligger djup, eller djup och djup det finns snö ute iallafall och förhoppningsvis kommer det lite till i helgen. Jag hoppas, hoppas, hoppas att det blir mer snö. Allt känns så mycket lättare då. Det blir ljusare och det känns skönare när man går ut om det inte bara är snöslask så man blir våt om fötterna, frusen och i slutändan deppig.

Idag var det iallafall jag som stog för dagens citat på jobbet. Assisterade min kollega som skulle ta blodprov på en kille och han var lite stickrädd så jag kläcker ur mig. "Jag är med som psykotiskt stöd" . Menade självklart supportiskt stöd men det funkade. Killen och vi asgarvade och summa sumarum hon fick sitt prov så jobbet blev gjort. Ja så kan det gå till ibland (ellr varje dag mer eller mindre) på mitt jobb. 
Har ju ett jobb där man varje dag garvar åt det mesta. Man kommer långt på humorn och det håller även sinnet friskt annars skulle man ju ha varit psykotisk för länge sedan. det gäller också att kunna bjuda på sig själv, våga göra bort sig, professionalitet och att vara bäst när det gäller (typ aldrig i mitt fall då).

Imorgon har vi ett höjdarinslag på jobbet. Några har som ambition att dra ihop så många personal som möjligt och ha ett luciatåg ute i parken för att sedan gå mellan varje hus och sjunga. Rykten säger även att det kommer att förekomma två hästar men det har vi inte sett än. Rapporterar mer sen när det har gått av stapeln.
Undrar vilka personal som kommer att delta????? Med min vilda fantasi så har ju jag redan sett hur det ultimata luciatåget på min arbetsplats skulle se ut. Hahahahaha skulle va riktigt kul om det stämmer.
Jag kommer iallafall inte att delta. Där går min gräns. Tycker det räcker med det man bjuder på sig redan idag. Har dock viss ambition att eventuellt ha lite glitter i håret imorrn men har inte bestämt mig än. Vi får se hur det känns imorrn.
Annars så spekuleras det hej vilt om vad som kommer att bli årets julklapp till oss anställda. Efter förra årets fiask undrar vi vad man kan toppa det med. Vu har gissningar i vår grupp på allt mellan grytlappar, förkläden och ryggsäckar med loggo och kanske porträtt på vår högsta chef. Det vore nå´t. Återkommer med svaret när vi fått veta vad det blev.
 

Jullängtan

Man känner att det börjar dra ihop sig nu.....snön ligger vit utanför fönstret (om man inte går ut och märker att det är bara slask). Barnens ögon tindrar (eller lyser av skräck över att tomten kanske spionerar på dem på natten för att se att de har varit snälla). Vackert julpynt kommer hem från dagis/fritids (man undrar var i granen man ska hänga det). Levande ljus varje dag (man undrar när det kommer att ske en olycka och man lyckas bränna ner sitt hus).
E har suttit ribban för årets pepparkakshusbak så nu är det väl dags att man tar sig i kragen och börjar planera hur det ska se ut eftersom vi tänkte göra ett efter eget huvud i år.....har lite planer på vad det ska bli inget avancerat bara...ska börja i liten skala.

 
Vår nya trådgårdsdekoration

Här kommer även lite andra bilder från helgens evengemang

 
M´s gradering  gick galant och hon har numer röd-vitt bälte
                             
 
M och E uppklädda inför 80-årskalas

Ska nu försöka masa mig iväg och försöka mig på en kopp kaffe med massor med mjölk (magkatarren spökar igen), ta det lugnt och kolla på Idol (skyller på M att det är hon som vill se)

RSS 2.0