Jag har blivit en poolare.......

Har äntligen efter 3 års slit och tjat lyckats få min pool till baksidan. Har kört med argument som:
Vi gör ju inget annat än badar på tomten......
Ungarna måste ju ha så att de kan lära sig att simma......
Slipper trängseln på stranden......
Blir billigare eftersom man slipper bensin och glasskostnad.....
Skinnydipping asg.........näääääää skulle inte tro det, vill inte chocka nån

Så nu är den på plats, förarbetet är gjort och den är uppfylld till hälften just nu och ungarna badar trots att det är kallt. Har även investerat i en saltpump så att man slipper allt palt med klor och mätningar. Så nu hoppas iallafall vi på att det blir kanomväder och att vi kan utnyttja vår pool till max.
E var först med att doppa sig idag ofrivilligt men iallafall.....blev lite skraj men efter två sekunder var det dags igen.....

Nä nu ska jag ut i solen och kanske svalka mig med ett dopp i poolen.........

Hej hå, hej hå nu till jobbet jag ska gå trodde jag ja.....

Jaha då har det gått två veckor o lite till och det va dax att börja jobba igen. Har sett fram mot det och vad händer..............
 Jo man måste börja med att komma senare pga röntgentid på måndag och vara ledig på tisdag pga röntgen........jag vill faktiskt börja jobba nu och jag känner mig fortfarande inte sjuk och jag tycker att det är lite överreklamerat med att lägga ut massor med tid, pengar och resurser på lilla mig men tydligen tycker någon annan att det ska göras. Hmmmmmm......tycker iallafall att det får vara nog sen. Nu vill jag jobba, vara ledig och njuta av livet utan en massa avbrott för en massa undersökningar.

Annars var det Melodifestivalfinal igår och ungarna höll sig uppe extra länge så jag fick en klockren mors dag-present.....sovmorgon till halv tio (med två ungar så finns det bara i fantasin annars). De hade även fixat en present (en bricka) så att man kan bubba fika fram och tillbaka in och ut. Va faktiskt vad jag behövde. M ville även ge mig frukost på sängen men jag har aldrig fattat det riktigt: smulor i sängen, sitter inte bra, svårt att inte spilla m.m. så jag övertalade henne med att vi skulle äta frukost uppe som vanigt men det var skönt med omtanken och att man fick frukosten serverad. E sjöng även för mig "Ja må du leva....", måste ha trott att jag fyllde år....inte så lätt att komma ihåg allt.

Min syrra åkte även till Turkiet i fredags och prickar som det verkar in en klockren sommarvecka om det håller i sig. Så trist det där...muhahaha. Enligt uppgift har de 38 grader varmt o det är inte så nice.........men skulle kunna tänka mig att ligga i vattenbrynet som en annan strandad blåval och flämta i den värmen..........bättre än regn eller ......kanske inte.
Sorry om jag ger er hemska bilder nu men det bjuder jag på............

Ps. Alla mammor där ute hoppas att ni blev ordentligt omhändertagna idag för imorgon är det vardag som vanligt.....

Tigrinnan ryter eller jamar snarare

Sambon har precis upptäckt att det på vår ytter dörr står inristat "Jag hatar dig M" och nu snackar vi sjuåriga tjejer. Det gör mig mörkrädd, hur kommer det att bli i tonåren om det är så här nu.
Det hela började med att M fick nya tjejkompisar på kvarteret och de umgicks till det klassiska då man upptäcker att man inte kan vara bästis med flera så under helgen har dessa två tjejer sökt M för att berätta att de inte vill vara bästisar med henne mer och igår fick de tag på henne. M´s kommentar till detta var att hon bad dem att gå när de sa detta- cred till dig gumman och att hon sen var ledsen en stund. Fick tillbringa bilresan från kören med att förklara att de inte är värda att vara hennes kompisar om de inte fattar vilken guldklimp hon är. Och idag upptäckte vi denna fina inristning på dörren så vi har pratat med var sin förälder och bett dem att prata med sina barn och båda nekar såklart.......man ska ju inte döma någon på förhand men det  verkar lite märkligt och eftersom de är de enda kompisarna som hon haft på kvarteret så i mina ögon är det ganska klart.
Så nu har hon gått på sin första nit i livet och det finns ingenting som man som förälder kan göra utan att finnas tillhands så mitt tigrinnevrål blir mest ett morrande över att någon sårat min avkomma........grrrrrrrrr.
Fortsättning följer eftersom föräldrar och barn kommer hit senare idag.

Fortsättning..........
Ja då var det två skamsna tjejer som kom med sina föräldrar och bad M och oss om ursäkt. Strongt att erkänna men det var två förbannade föräldrar som har gett sina tjejer utegångsförbud plus att de har försökt skrubba rent vår dörr med tandborstar och vatten. Blir iallafall till att slipa och måla om dörren i vilket fall som helst då det inte gick att tvätta bort det inristade.
Summa sumarum trots allt så är de kompisar igen alla tre............ja så kan det gå.


Gospelkonsert och uppdatering

Har idag haft konsert med världens bästa gospelensamble.........självklart eftersom vi alltid ger järnet. Blev lyckat trots lite reptid innan pga av sjukdom och att vi inte hann förbereda oss som vi önskat men det va bara att hålla andan och dyka. Hade iallafall jättekul eftersom jag gillar alla som är med i detta gäng..........

Annars så har helgen varit regnig och trist........var på stan och frös för ett antiklimax på barnens dag som inte var något att hänga i julgranen men E fick provsitta polis och brandbil så han var nöjd. Hade planer på att käka grekiskt men eftersom man var dyngur så va man inte så jättesugen på att sitta och frysa på en restaurang så det blev hem och byta om o sedan pizzabuffé. Inte lika gott som grekiskt men det funkar=mat=mätt o man slapp laga själv. Det är alltid uppskattat.
Hämtade lillbrorsan på en blöt 40-årsfest....han förnekar förstås som alltid att han va full men han kallade mig konstant för sin sambo samt att han blev lite gråtmild och hade svårt att gå rakt men han var inte onykter utan bara lite trött.......yeah right. Kunde iallafall inte dricka öl och var förundrad över att han hade en cider och drack som han egentligen inte tycker om men han var inte onykter.......jaja lev i den lögnen du bara. Träffade honom idag och han såg riktigt fräsch ut..........................hahahahaha...........not. Det är jobbigt att inse att man närmar sig 30 och inte orkar som förr..........psssst du är inte 20 längre...........

Laddar nu inför ytterligare en vecka som sjukskriven och har väl lite inplanerat denna vecka men ska mest ta det lungt, är ganska trött. Vet inte om det beror på strålbehandlingen eller på om det beror på att jag inte jobbar. Har faktisk tagit en tupplur varje dag och det är ganska så skönt.
Imorgon ska jag städa och plocka lite så att mitt hem blir beboeligt igen, har inte gjort någonting förra veckan, bara tagit det lugnt.


Nu är det bara att vänta...........

Har idag varit i Stockholm för borttagande av den radioaktiva plattan i ögat, återbesök om fyra veckor och om sex månader kan de sia om det har givit resultatet. Så nu är det bara att vänta......och det är ju inte det roligaste. Ser just nu ut som om jag har åkt på stryk så jag är tacksam att det är solglasögontider. Hade idag moraliskt stöd av sambon som skulle se till att jag kom hem om jag blev trött efter narkosen (så jag inte hamnade i Göteborg eller nå´t för att jag somnade på tåget). När jag åkte till operation gick han och käkade lunch och sen var jag klar. Var tillbaka på avdelningen efter en timme idag och blev utskriven vid 15.30-tiden.
Så nu ska jag officiellt vara hemma i två veckor käka praliner och pilla mig i naveln. Det ska bli såååååå kul.
Nä skämt åsido, har en del inplanerat. Imorgon ska E till öron på återbesök, onsdag vaccinering av ungarna för TBE och torsdag ska vi till skolläkaren med M. Och det är ju tur att man ska va hemma och ta det lugnt och vara "sjuk"........hahahahahaha. Ska ju även se till att altanen blir funktionsduglig och klar framförallt. Hoppas även att det blir fint väder så att jag kan vara ute och fixa till min solbränna tills jag ska börja jobba igen.


 från syster pirat.....................
AAAAARRRRGGGGGHHHHHH.......jag mår bara fint och allt verkar ha gått bra hittills så förhoppningsvis blir det inge mer nu.........*håller tummarna jättehårt*

Ps. Har även konstaterat att jag inte har potential att bli opiatmissbrukare då jag blev trött som bara den på lite knark idag.....kunde knappt hålla ögonen öppna.

Nykryssad och ser ut som om jag fått stryk

Har varit och firat en fd kollega som fyller femtio och det var som vanligt när vi åker....full rulle från dess vi gick på bussen tills dess vi klev av. Hade otroligt roligt.......en hel del nya citat har myntat som alltid.
"Vad är allmänheten???" "Vilka är allmänheten??" GG-gänget samt att I har gett fingret ett nytt utseende.....
Har skrattat till C som gick ut för att röka och kommer tillbaks efter fyra timmar utan att ha rökt för hon hittade inte ut...hade även samma cigg i handen. Blir impad av att dessa kvinnor som skulle kunna vara en morsa, de orkar mer än en annan....men de är klockrena och i sitt esse på dessa kryssningar. Ingen dramatik och inga skandaler....vad jag vet iallafall. Toppen var det iallafall att trubaduren sjöng för Sunkan och hon skämdes........blev dock lite rörd dagen efter när hon fick sin present....SURPRISE........önskar bara att vi kunnat övertala killarna att ställa upp i små elefanttanga men de ville inte....tycker det är lite taskigt faktiskt, skulle kunna ställa upp lite tycker jag. Fast jag vet inte om jag skulle vilja se dem i detta....huhuhu mardrömmar för flera veckor framåt.

Är annars nyopererad och ser ut som om någon har gett mig ett knytnävsslag på höger öga.
Igår kl. 12.15 opererade de in en radioaktiv ögonapplikatorplatt i överdelen av mitt högra öga samt laserbehandlade tumören så att den ska minska ytterligare, så nu ska jag ha denna platta i fyra dygn tills på måndag då den ska bort och sedan är det återbesök om en månad och två veckors sjukskrivning. Har nu två olika sorters ögondroppar som jag ska ta två och tre gånger om dagen så det gäller att jag kommer ihåg detta och att jag träffar rätt. Är lite klurigt att pricka rätt när man knappt kan öppna ögat. Har även insett att jag kanske inte skulle kunna jobba såhär, lite svårt att förklara varför man har solglasögon inomhus....hmmmmmm. Och ingen skulle nog tro att jag opererat mig....

Har även bevis på att jag till på måndag ses som radioaktiv och tillhör St Eriks sjukhus då jag har ett id-band där det står "Patienten har en radioaktiv ögonapplikator inopererad, Kontakta St Eriks sjukhus Sthlm..." så I´m their b---h now......... eller iaf till måndag.....

Känsliga tittare varnas nu då jag kommer att visa lite bilder.......
ja ja det är lite kort på mig så bli inte allt för rädda..........hahahahahahaha

    
Nu är våren här....eller?????

Efter ett par dagar med värme och sol trodde man ju att det skulle bli mer av den varan men tji fick man. Men vad kan man förvänta sig...hade ju tagit semester för att vi skulle vara ute och bygga färdigt altanen.....nu är den färdigbyggd men inte i sol och värme som vi hade hoppats. Vi har trots detta ätit ute varje dag.......finns inget dåligt väder bara dåliga kläder =). Hmmmm är snarare så att jag har tvingat familjen till att vara ute eftersom man inte får så mycket av den varan på jobbet.
Har iallafall blivit invaderade av maskrosor, de är överallt.......

M ser vi knappt alls, hon har fått nya kompisar på kvarteret så nu är hon mer borta än hemma och har cyklat själv till centrum med dem och köpt godis. Bådar inte gott inför tonåren. Har iallafall lärt sig att hon måste kolla att det är ok att hon går hem till någon eller att hon ringer och berättar var hon är.
E tycker att det är mindre kul eftersom han nu blir lämnad ensam och måste sysselsätta sig själv och det är inte populärt. Han blir lite strandsatt och vet inte vad han ska göra utan M. 

Firade in våren på Lövudden tillsammans med La Famiglia och vi trodde att vi var i god tid men det det blev antiklimax. Brasan skulle tändas till 21 men när vi kom 20.30 så hann vi i princip bara parkera och sen tände de brasan. Han som snackade fortsatte och det var ingen som såg när de tände brasan eftersom det var för tidigt så det blev nog inte som de hade tänkt sig. Lyckades iallafall att pricka in fyrverkerierna på Bäckby på vägen hem så ungarna var nöjda ändå. Tur att det inte krävs så mycket för att de ska bli nöjda än.

Har bara en arbetsdag kvar nu tills jag går på semester/sjukledigt så håll tummarna att det blir sol så jag kan njuta av våren i lugn och ro.

Ha det gott i vårsolen..................

RSS 2.0