Energiboost i Stockholm

I lördags var det äntligen dags för årets gospeldag i Stockholm tillsammans med VVC och en del Jasperiter. Tåget gick strax före sju på morgonen och det var samling 06.40. Reseledare för dagen var Sari som höll koll på biljetter och sällskapet, eller hur var det nu. På tåget värmdes rösten upp då det i princip bara var vi och andra körmedlemmar som skulle till Stockholm. Stämmor repades in i det sista och skönsång uppstod (eller hur bra det kan låta så tidigt på morgonen).
Dagen startade med finslipning på de sånger som vi öat in före och sedan var det full rulle fram till lunch 11.15 (lite tidigt men det passade bra eftersom jag missade att käka frukost då det var så mycket annat).
Efter lunch var det finslipning i de olika grupper som vi valt med fokus på röst, rötter, rytm och rörelse. Det var kul som alltid att få jobba lite extra med rytm och övningar som kan ge det lilla extra........som om man skulle behöva det ;).......
Vid sex var det dags för konsert i konserthuset i Stockholm och den höll på i 2.5 timmar med diverse gästartiser från Sverige och USA samt Tensta gospel som var grymma (nästa road-trip).
Dans, sång, glädje och massor med energi gick åt men man får mycket tillbaka också.

Summa summarum:
Nästan 17 timmar med gospel och resande.
Tröttsamt men också enormt givande. Energiboost i januari som man inte tackar nej till.
Längtar redan till nästa år...............

Ännu en helg tillända

Hur kommer det sig att helgernas dagar går så mycket fortare än veckornas dagar?
Är ett sånt mysterium som man kan fundera på.......

Här har helgen varit lugn och skön eftersom dottern har varit sjuk med halsont och feber.
Vågade oss ut en liten stund idag till Hälla för att inhandla lite kläder då det verkar som att M inte slutar växa utan bara växer och växer. Fortsätter det så här så kommer hon att växa igenom taket snart......

Pratade om drömmar en morgon i bilen på väg till jobbet och jag deklarerade att jag minsann inte kommer ihåg vad jag drömmer och att jag vet inte om jag brukar drömma ens....
Så vad händer?????? Jo jag drömmer natten efter och en jättekonstig dröm.
Jag och familjen var i Ullared och runt omkring fanns det massor med affärer och vi hade tydligen vunnit ett pris och det bestod i att vi fick plocka varor inom ett inhägnat område under en timme. Vi tar med oss en varukorg och börjar. Träffar folk som vi känner som vi pratar med under tiden, känner ingen stress, provar olika saker bland annat klockor. Kommer så småningom på att vi kanske ska hämta en kundvagn och gå till elektroniken eller leksaksavdelningen. Det vi hade fixat hittills var varsin klocka och tortillabröd......

Ja vad säger det om en??????
Äter man tacos för ofta eller????

Sonen har iallafall fått detta för framtida bruk.....

......så nu kan han åka skridskor igen.....
Observera den gröna näsan

Nu är glada julen slut, slut, slut........

Jaha då har man städat ut julen (i princip iallafall har julgranen kvar men enbart för att vi inte hann). Och det blev som vanligt mörkt i hela huset och lite tråkigt. Det är som alltid lite tråkigt och sorgligt att städa undan den men det måste ju göras.
Blev lite irriterad/inspirerad så jag passade på att städa ur bastun och nu kan man igen se golvet men saker måste göras av med. Funderar på att skriva en lista och sen sälja av det på Blocket eller Tradera. Ska bara få tummen ur......
Har idag varit på den traditionsenliga julgransplundringen med barnen och syskon med familjer samt mamma. Har ju varit på denna julgransplundring sedan jag bodde hemma och vi flyttade till Skälby. Detta år så drog vi vinstlotten tydligen.
Började med E som vann ett pussel med Mama Mu som vi redan lagt på kvällen sen vann M en bok om rymden och när vuxenlotterna drogs så visade det sig att jag vann första  pris...en hink fylld med ostar, vin, kex och annat smått och gott. Så på det stora hela var det en höjdare. kusinerna vann allihopa så det var skönt att ingen behövde bli ledsen pga detta.


Annars har det varit en lugn och skön helg. Har knappt varit utanför dörren utan det har fixats och donats hemma en del.
Skickade för all del ut ungarna i lördags för skridskoåkning och de hann vara ute i fem minuter innan grannen kom och ringde på och berättade att E blödde och var jätteledsen så sambon fick gå dit och mycket riktigt så blödde han från näsan. Hade tydligen tappat balansen vid målet och dunkat näsan i ribban och som det verkar så är det en fraktur men man gör inget så länge han inte mår illa, kräks eller den är rejält sned.
Brorsan tycker han liknar Armand Kranjn- boxaren. Är iallafall rejält svullen och blåslagen men det hade ju kunnat vara värre. Så nu vägrar han åka skridskor innan han får en hjälm med galler så nu vet ni vad vi ska inhandla.

E eller Armand??????


Dessa bilar.........

Det verkar gå troll i mina bilar.
Fattar inte vad det är. Är det jag eller har jag bara en j-la otur vad det gäller bilar??????
Har sedan jag började på fängelset haft sex bilar och kommer imorgon att hämta min sjunde. Det har varit motorhaverier, krockar och diverse besvär och nu senast så gick Toyotan inte igenom besiktningen och reparationen eller motorbytet skulle kosta mellan 10-30 tusen så valet var inte så svårt. Nu är den på väg till Göteborg och jag hämtar mina nya bil imorgon. Lite sorgligt känns det ju som alltid när man lämnar något bekant bakom sig och går mot något nytt.
Så då var det tillbaka till franskt igen. En Renault Megane så jag hoppas, hoppas, hoppas att den kommer att hålla iallafall ett tag framåt. Priset var iallafall bra men som alltid så tillkommer det kostnader som man inte räknat med i sin budget och denna månad är ju inte den roligaste annars heller så lite plus utgifter var inte på tio-i-topplistan men vad gör man inte.
Dessutom så har min dosa till banken pajat så jag har noll koll på min ekonomi just nu och det är inte kul för ett kontrollfreak som jag.....

Ledigheten under jul och nyår var precis så där härlig som man önskar men som alltid så var den för kort och jag hade behövt lite till för att landa ordentligt pga vissa saker som inträffade på jobbet före jul som kommer och har haft en hel del konsekvenser på mitt liv av mer otrevlig karaktär men det kan leda till något positivt hoppas jag som vanligt (den obotliga optimisten) eller så kommer jag att ta fram taggarna och sticka hål på illusionen.....
Jag hoppas som alltid att
det kommer att lösa sig men den som lever får se.

Jul och nyår har firat som vanligt med familj och nära vänner vilket passar mig perfekt. Det har varit väldigt lagom och firats med måtta och det kan man ju inte säga om alla *ler*.

Lite bilder kommer nedan från vårat firande av jul och nyår.....


Julfirande med Franssons

Tomten kom i år också......

Ungarna hade tydligen varit snälla.....

Firandet på juldagen inleddes med att vi firade pappa som fyllde 60 precis före jul men som då var bortrest. Han fick en kaffemaskin (som man fortfarande inte fått smaka av)M o H läser på paketen och A fick fina hårspännen

Nyårsafton 2009

Tydligen var "the kids table" stället där det var mest party.....

Trots floppen med fyrverkerierna så var humöret på topp

Lite senare på kvällen och succen var ett faktum även vid vuxenbordet....

Annars så har jullovet bjudit på pulkaåkning och skridskoåkning i bitande kyla på 15-20 minusgrader.....

Bäckbyalpen hade bjudit på Extreme pulking.....

Wohooooooo...................

Snowboard????

En och annan vurpa men kul iallafall.......

.......och snöigt

RSS 2.0