Kan det vara så att våren är på väg????

Har ju plockat fram vårjackan och skorna så kan det vara så att våren äntligen är på väg och att man kan börja leva lite friare igen. Jag längtar efter våren och sommaren nu. Är less på vinter och grått. Vill ha sol och värme så att man kan vistas mer utomhus och ha det bra i solen. Längtar efter att få plocka fram poolen och kunna slöa i den. Längtar till semester. Vill vara ledig (lite intensivt på jobbet nu).
Annars så damp det ned ett säkert vårtecken idag.....Skattebeskedet och jag blev glad som bara den. Vill ha pengarna nu bara. Så det är väl bara att deklarera via nätet snabbt som bara den så kanske man får dem till semestern och det skulle inte vara helt fel.
Andra vårtecken är att grannen har tagit av sig sin mössa som alltid har annars och att det börjar titta upp lite gröna strån i rabatten. Fåglarna kvittrar på morgonen och det är ljust när man åker till och från jobbet oberoende av tid. Underbart. Och så har E premiäråkt sin bil till jobbet idag (sommardäck) och den glänste och var så fin därute på parkeringen. Den kommer vi att färdas bra i framöver.

Ja jobbet ja....
Äntligen när vi trodde att allt bara kunde bli bättre så tar allt en vändning som vanligt (och varför blir man förvånad???). En sjuksköterska har sagt upp sig så nu är det omfördelning av hus (igen), diskussioner och stress för att hinna med allt. Man hade lagom börjat landa i att ha koll på det mesta och så går det till fullkomligt kaos igen.
Annonsen är iallafall ute och om allt går klockrent kanske det örjar någon snart........
Här kommer mitt önskemål.........

Vi söker dig Manlig sjuksköterska i 35-årsåldern. Du talar flera språk, gärna arabiska och franska flytande.
Ett fördelaktigt utseende är ett plus och vi önskar ingen med ingen hårig rumpa.
Vi ser gärna att du har ditt specialområde inom ortopedi/kirurgi och att du behärskar manliga stöddiga intagna med bravur.
Att ha social kompetens och tycka om att arbeta i en grupp med ganska tuffa och fräcka tjejer som säger vad de tycker är inte så lätt men om du tycker att detta låter spännande så sök....man kan ju inte få annat än ett nej.

Ps. Kriminella göra sig inte besvär då alla skickas till Pliktverket och granskas i alla sömmar

Ja vi får se hur det blir med detta. Jag är glad om det blir en person som passar bra bara men låt denne komma snart.........Etapp 3 i livsstilsförändring

Nu är det konstaterat.
Jag har vågat mig till badhuset två veckor i rad för att bada med barnen innan simskola. Det är uppskattat både av barnen och faktisk av mig också. Är lite mysigt att simma, busa och leka tillsammans och efteråt kan man alltid basta.
Min fundering nu är att köpa årskort så att man kan simma lite när man vill. Skön och bra träning ju.
Veckan har varit händelserik annars. Har varit på jobbet två dagar. Övriga har jag föreläst eller varit på annat. Bland annat har jag varit på röntgen för ultraljud av levern och det tar aldrig slut så nu blir det fler undersökningar men ingen magnetröntgen som tur är. Har lite svårt att lokalisera förändringen så man får väl vänta och se igen.

Singstar, vin och Barbados

Ja då har man nått ännu ett lågmärke i sitt åldrande.
30+ på Sala Statt med styrdans och Bardados och jag måste säga att jag inte är så imponerad.
Sala Statt är som en blek kopia å Blue Moon Bar. Och vet inte vad jag ska säga om Barbados men det är inte riktigt min stil. Ser ut som tonåringarna =) gillar de det gör men längtar tillbaka till turnebussen så att de kan lyssna på sin musik som inte är dansband och som de egentligen gillar. Annars tyckte jag det va kul att låtar som "Upp och hoppa"  med Frida från förra årets melodifestival äntligen har hittat hit och andra diverse hitar från 70-talet och fram till nu (som har sorterats bort i Västerås).
Kvällen innan utgång var annars jättetrevlig. Kollegan hade lagat pasta med ost och skinksås och sallad. Det dracks mycket vin som alltid i dessa sällskap och en och annan drink och shots.
Efter diverse tekniska missöden kom äntligen singstar igång och det lyfte partyt till en dimension till. Det oades och soulades, olika schlagerhits avverkades på löpande band och skratt och dans avlöste varann i ett rafflande tempo. Hellre än bra var parollen denna afton och det var jämnt mellan duellanterna och ingen korades som vinnaren men det gjorde absolut ingenting. En kväll som denna var alla vinnare (hmmm den körde vi aldrig Nick Borgen "We are all the winners", next time) och stämningen var på topp på väg ner till Statt.
Där skedde som alltid när man går ut, alla skingrades och en del drog hemåt tidigt.
Nästa gång röstar jag för singstar och ingen utegång. Trevligare att bara snacka skit och skvallra om ditt och datt, äta god mat, dricka gott och bara ha det bra.............
Får se när fotona från kvällen läggs ut på en lokala portalen av "fredrik" =) hahahahahahaha. And the work was no more........

Barn är fantastiska (ibland)

Satt vid köksbordet och käkade lunch i måndags då det var stängningsdag i skolan och på dagis så drack E mjölk till maten. Eftersom jag vet att han gillar detta och alltid dricker mjölk på dagis så frågade jag vilken sort de får där. Röd, grön eller blå. Han kollar på mig som om jag vore en idiot och säger som den självklaraste sak i världen: -Vit mamma.
Ja vad ska man säga (hahahaha), där fick jag så att jag teg. M och jag skrattade gott iallafall. Ibland är han helt enkelt underbar.........(ska försöka komma ihåg det om hellboy kommer fram igen)

Har annars börjat fundera på vad jag gett mig in i och att man ibland lovar saker som man kanske inte sedan har lust att göra.
Lovade för två veckor sedan att om E beter sig bra (framförallt när vi är borta men även på hemmaplan) och lyssnar och gör som jag och sambon säger så skulle vi gå till badhuset och bada som imorgon.
Ja det är lätt att lova när det är två veckor kvar men just idag har jag ingen lust. Har iallafall packat badväskan, gett sambon instruktioner om hur vi vill ha vår matsäck så efter jobbet imorgon är det direkt och hämta ungar och till badhuset. Jag vet ju att det kommer att vara kul när vi är där och att det är skönt att ,man faktiskt gör något tillsammans och det är två förväntansfulla ungar som längtar till imorgon. Kommer att bli lätt att söva dem ikväll =). Tror att vi kommer få en kanondag imorgon när vi väl är hemma.

Förresten så var det en fraktur som bror hade och om allt klaffar så blir det troligtvis operation imorgon så håll tummar för allt vad tygen håller så att det går bra. Han behöver lite peppning då sjukhus inte är den miljö som han direkt gillar......
Lycka till iallafall..........................

Uppladdad och redo

Har idag varit på fysiologkliniken och kopplat upp mig.
Ja inte mot internet men uppkopplad är jag iallafall. Ska de närmaste 24 timmarna vara ihopkopplad med en blodtrycksmanchett som kommer att pumpas upp var tjugonde minut så att man får en överblick över hur det ser ut över dessa timmar.
Så just nu lever jag med en manchett på vänster överarm som var tjugonde minut pumpas upp till ett surrande ljud och det känns som all blodtillförsel i armen stryps under 20-30 sekunder. Sambon har hotat med att jag får sova på soffan om jag är för högljudd men jag kontrar med:
1. Han snarkar
2. Han har kvällsvecka och kan sova imorgon fm
3. Det faktiskt är jag som verkligen behöver skönhetssömnen
4. Hon som kopplade upp mig sa att det är jag som ska ha finsängen inatt.
Vet inte om det har gått ända fram dock men jag hoppas det. Nu är mitt största bekymmer att jag ska komma ihåg dosan om jag går på toa inatt samt hur jag ska komma in på jobbet imorgon eftersom jag är uppkopplad mot denna tingest som definitivt till 100 % kommer att pipa i inpasseringen så morgondagen blir spännande.

Andra skvaller är att min älskade bror som tillbringat veckan som var i fjällen har brytit benet under ett slalomåk och troligtvis kommer att behöva operera detta. Ja det är som vanligt hos oss. Är det inte det ena så är det det andra. Som det verkar så kommer de hem imorgon och han ska då kontakta ortopeden för att se när det kan åtgärdas. Så livet fortsätter att sparka oss i häcken hela tiden och vi hinner som vanligt i princip bara resa oss upp så är det dags igen.
Ja vi får se vad som händer härnäst......................
Spänningen är ooooooooooooooolidlig................................

Surr, surr på er allihop från en ihop/uppkopplad blodtrycksmanchett

Ohhh....vad det är skönt med helg

Äntligen helg och ledighet eller?????
I mitt liv så finns det inte så mycket ledighet just nu. Det är hektiskt men det är väl så det är just nu. Blir förhoppningsvis bättre.
Dagen har varit full av aktiviteter. Morgonen inleddes med en sen frukost efter sovmorgon (tack ungar) till 9.30. Därefter påbörjades projekt städning. Förstår inte varför jag inte bara kan göra det lagom. Plocka undan, dammsuga och torka golv. Nej det ska rensas garderober och plockas ur gamla trasiga grejer och fixas och donas. Så mitt i allt började jag rensa ur ungarnas garderober och vips så var klockan halv ett och jag skulle på kördag kl ett och skulle på vägen hämta en kille som sjunger med oss. Så det var bara att slänga på sig kläder och dra borsten genom håret och hoppas på att man inte lukta alltför illa.
Eftermiddagen tillbringades med Jasper och coachning av vår gamla körledare Elina som lärde oss lite nya tekniker, nya låtar och förutom detta så hade vi otroligt roligt. Det är så befriande och upplyftande att ha henne som pedagog. Skratten avlöser varann och man lär sig otroligt mycket och det var så roligt. Så man blir peppad igen att testa sina gränser och man utvecklas igen.
Vid kvart i sex var jag tvungen att dra vidare till Kristiansborgsbadet för att spana på M som hade sin första simtävling (Morgondagare med deltagande i 25 m bröst och rygg). Enligt sambon var det fullt kaos och ingen ordning alls bland ledarna ooch det visade sig snart. M simfröken hade noll koll så när M ropades upp sa hon åt henne att gå och sätta sig och det resulterade i att han missade sitt första heat. Efter ett snack med denne så fick hon hoppa in i ett annat heat och hon vann detta (wohooo..... ja jag vet...de tävlar mot sig själva och tider i nästa tävling men ändå stolt att hon vann i hennes paradgren ryggsim). Så det var stolta föräldrar och morfar som var hejarklack och uppmuntrande och nästa heat med bröstsim så var hon på plats och vann över de andra tjejerna som simmade i samma heat. Wohoooooo igen.
OS here we come.......... Hoppas att det blir en bit bort bara typ Australien, Nya Zeeland, Thailand eller Afrika vore nice. Blir man sponsrad som förälder också??
Därefter hem och gräddat ett jättelass med våfflor innan Melodifestivalen började och sedan en helkväll med detta. E däckade efter alla bidragen och M har precis krypit ner i sängen. Den som vann var iallafall lite otippad hemma hos oss. Inte vår favorit men kan väl sticka ut lite i den stora finalen får man hoppas. Besvikelsen var ganska stor hos M då det inte blev Måns eller Alcazar but thats life.......
Morgondagen är än så länge inte planerad i sin helhet. Fortsatt städning och simskola är väl de planer so finns i nuläget därefter får vi se.

Jäklars vad det är halt...............

Och så slog vintern till igen.
Man upphör aldrig att förvånas över att det gång på gång när man tror att våren är i antågande blidde vinter igen.
Har idag snöat hela dagen och under detta var det slask och under kvällen slog det till med några minusgrader vilket resulterade i blixthalka.
Har precis kommit hem efter att ha varit på födelsedagskalas och på vägen dit gick trafikredaktionen ut och varnade för blixthalkan på E18. De hann knappt säga något så blev vi vittnen till hur en bil i ytterfil sladdade över hela vägrenen och rätt ner i diket. Där voltade den runt innan den blev liggande. Vi var första bilen som stannade och killen kravlar sig ur den upp och nervända bilen till synes oskadd men väldigt chockad och omskakad. Bilen efter oss ringde 112 och det är då man inser att brandstationen ligger nära så de var snabbt på plats och därefter kom ledningsbilen och nästan körde in i oss och bilen efter oss. Killen fick nackkrage och sedan var det en trolig transport till akuten. Många var det iallafall som stannade och erbjöd sina tjänster och det känns skönt att veta om det händer igen.
Väckte en hel del minnen till liv och hade lite ont i magen resten av kvällen. Ungarna blev självklart också chockade så nu har vi haft lite familjeterapi med massor av kramar och gos allihopa.
På vägen hem var det ytterligare blåljus och tre bilar som låg i diket på i princip samma ställe. Glashalt på E18 är väl bara en underdrift. Hoppas att det inte håller i sig till imorrn för då ska jag köra till Örebro och det är inte så kul om det är isgata.
Ytterligare en bil såg vi med problem mitt i en korsning innan vi äntligen sladdade hem.
Utöver detta så fick vi parkeringsböter när vi var på kalas och jag fattar inte. Om de enda lediga gästparkeringarna som finns inte har fungerande parkeringsmätare utan det sitter svarta plastsäckar över dessa och ingen hänvisning till var man kan parkera eller att man ska lösa avgift någon annanstans måste jag då betala??? Har skrivit en överklagan så vi får väl se vad den leder till. Var lite ful och lämnade jobbmailen som svarsalternativ, vet inte om det påverkar men man kan ju alltid hoppas. Har ingen lust att betala när man inte kunde parkera någon annanstans. Jag blir så trött och det passar inte så bra just nu med böter.
Annars så är hallen klar och det blev riktigt bra och ljust vilket var syftet. Nu är det bara det sista kvar. Lite lister och piffning sen är det klart så våren 2010 kanske hihihihi. Nej jag satsar på att det blir klart när vi fått lön. Det är mitt mål iallafall.

Ha det gott och kör försiktigt. Hellre komma för sent än att inte komma alls.

Inte konstigt att samhället är ojämlikt eller skolan 2009

Vet inte om jag ska vara upprörd eller om jag bara ska resignera.
M har precis berättat för mig som den naturligaste sak i världen att tjejerna i klassen har blivit utsedda av sin fröken (självklart kvinna) för att vakta/bevaka/hålla koll på killarna då de går på toa eftersom vissa tydligen kissar på golvet och på väggarna. Visste inte att det ingick i rollen som tjej i klassen att se till att killarna sköter sig på toa. Trodde i min enfald att det var fröken alternativt barnen själva (som i sin tur blivit upplärda av sina föräldrar) som måste ta ansvar över hur de beter sig på toa. Inte att det låg kollektivt över tjejerna i klassen att ha ansvar för detta. Och det som verkligen gör mig upprörd är att M (och säkert de andra tjejerna i klassen också) ansåg att det var helt i sin ordning och kände sig duktiga/bra/snälla för att de har fått detta uppdrag just för att de är så.
Är det då inte konstigt att tjejer inte får det utrymme de förtjänar när man redan vid 7 års ålder ser till att de får ta ansvar för de omognare killarna aom inte vet hur man tydligen uppför sig på toa. Jag har svårt att se att M över huvudtaget skulle tänka tanken på att göra något dylikt.
Är i valet och kvalet om jag ska ta detta med hennes lärare då det inte är mycket som tickar igång mig men detta har fått mig att börja fundera. Är ju inte en rödstrumpa. Har inte stått på några feministiska barrikader förut. Har egentligen inga andra feministiska funderingar än gemene man men detta känns inte ok för mig. Försöker att fostra en liten tjej i att våga, att ta för sig utan att trampa på andra och med respekt för alla likas värde och så itutas detta redan nu. Vad har man då för val/möjligheter att våga ta plats som tjej. Är det så att man måste vara utåtagerande för att överhuvudtaget synas som något annat än en tjej som är glad/trevlig/duktig.
Ja man kan inte bli annat än upprörd.
Vi snackar om skolan som just nu har temaveckor då de pratar om TRAM= Trygghet, Respekt, Ansvar, Medkänsla. Har haft flera läxor på detta tema där man tillsammans i familjen skulle prata om vad dessa ord innebar för oss. Hur kan man då missa detta så fatalt. Jag fattar ingenting.

Ps. Hellboy har idag fått vara med på M simskola för första gången och det gick jättebra. Lyssnade. Satt ganska så still och betedde sig framförallt som folk så om två veckor så har jag lovat att vi ska bada tillsammans bara han och jag medan M simmar. Ska bli kul att göra något han och jag bara. Det har han gjort sig förtjänt av. Han ska även gå på sitt första kalas själv i helgen. Har blivit bjuden av två tjejer på dagis och han tycker det ska bli jättespännande. Har tom köpt tjejpresenter som han valt själv.Mumsiga maränger

Åhhhhh vad det var gott............
Har precis gjort maränger och jag har äntligen hittat något som är lätt att göra, lätt att variera och som jag klarar av utan problem och de blev riktigt goda. Ungarna käkade helst de utan något i (och fick nog bästa betyget eftersom M sa att de smakade som köpta). Själv hackade jag hasselnötter och hade i mina och en till två sådan innehåller lika lite/mycket kcal som i en halv banan och det kan man ju unna sig.
Speciellt nu när man har crosstrainern samt att jag fick en tränings-dvd från viktklubb så nu jäklars ska kondisen upp på topp. Det finns ingen återväg så här ska tränas när ungarna lagt sig och innan Cityakuten.
Det är ju dags för sista säsongen nu och eftersom jag följt hela serien från början så måste man ju kolla på denna säsong också. Har laddat och gömt undan en påse mikropop som jag ska mumsa på efter att jag tränat. Är ju lite spännande att se om de kan variera sig inför den sista säsongen och om det kommer tillbaka några gamla kändisar???

Annars rullar livet på som vanligt. Har två kallelser till C-las. Den ena för blodtryckskontroll över 24 timmar och det andra till ögonkliniken för att träffa en ortoptist (vad det nu är?????). Denne ska kolla om min begynnande skelning (ja jag erkänner det lite iallafall) går att årgärda eller om det finns något att göra mot min huvudvärk (och ja man kan ha ont i en protes hihihi). Så det blir lite intensivt här i mars. Har ju redan börjat jobba på en förnyelse av mitt frikort och jag som enbart haft det vid ett tillfälle tidigare tror att det blir ett i år med och då har jag haft det två år i rad (ska nog skicka in till Gillis på rekordbyrån).
Jag har sagt det förut och det är så sant.......
Före trettio inga problem efter trettio har hela jag jangserat. Är tydligen i behov av en extreme make-over i kombination med en helrenovering (invärtes och utvärtes).

Viktkampen går sin gilla gång och trots en del "fusk" med mat och godis så går det så sakteliga åt rätt håll och så sant som det är sagt:
- Alla minus är bra minus...................Pulkaåkning på Vallby

Ja eftermiddagen har tillbringats på Vallby friluftsmuseum med pulkaåkning för ungarna. Hann även med att spana in de nyfödda lammen, getterna, hästarna och getterna. Var så där härligt kallt att det bet i kinderna och lite sol mellan varven. Skulle sedan fika men då stängde de så det blev en fika på coop istället. Inte lika mysigt som på Vallby men det funkar. Kaffe som kaffe eller????
Nästa gång det blir pulkaåkning funderar jag på att ta med eget fika. Är något speciellt när man kan fika ute i snön men tror inte att jag kommer att bli en sådan som är ute i timtal och har värstingmatsäck och fika med mig. Är lite för bekväm för det. Tror inte heller att mina ungar skulle uppskatta det. Tycker att det räcker gott och väl att vara ute några timmar.
Trodde ju i min enfald att e var piggare (vilket han har varit helaq dagen) men nu på kvällen så slog febern till ih´gen och han somnade sittandes i soffan vid halv åtta. Ja det verkar som att det blir sambon som får komma lite senare till jobbet imorgon så att e får vila sig en dag till och sedan får vi se.

RSS 2.0