Vad är det som händer??

Ja vad är det som händer i livet egentligen?????
I mitt liv går det i 120 just nu. Och det blir lite intensivt då och då.
Har precis kommit hem från att ha tillbringat några timmar med mamma och ungarna på marknaden.
Det var full rulle med karuseller, shopping, langos och hög volym.
Sambon var hemma och målade i M´s rum som vi tömde på förmiddagen så äntligen har det kommit igång där. Hon har bestämt att det ska bli rosa/lila fondväggar med grått på övriga väggar och det blir nog bra när det blir klart. Har hittat ett klädskåp till henne men självklart fanns det inte inne idag. Typiskt.
Annars så händer det massor just nu. Verkar som att hösten är den mest intensiva tiden på året och det är lite jobbigt när man är trött ändå.
Har under veckan varit på planeringsdag i Klackberg och det var trevligt.
Femkamp med diverse olika svåra övningar. Vi förlorade men det spelar inget roll då tävlingsmänniskan i mig inte triggades igång. Drack vin i hytterna och åt mat (vilket mer passar mig). Trevligt umgämge med kolllegorna, lite tårar, mycket skratt så allt var som vanligt helt enkelt. Tråkigt och tröttsamt bara att jobba på fredagen då man helst ville åka hem och vila, inte träffa patienter.
Nästa vecka bär det iväg en dag till Stockholm för ADHD-paneldebatt. Det ska bli spännande som bara den (ja jag vet att jag är lite nördig bara).
Veckan därefter ska jag börja bli utlånad till ett annat arbetsställe så det ska bli spännande och vi ska dessutom ha sjuksköterskekonferens i Örebro.
När man ska hinna jobba det vet jag inte än men det ska väl gå att trycka in mellan allt annat. Utöver detta så kommer vi att fortsätta renovering hemma med vardagsrum om allt går som det ska.
Puhhhh......blir trött bara att tänka på allt. Måste nog vila mig lite...........

Damrally 2009

Gårdagen var dagen för det årliga damrallyt (ja årligt för de som varit med tidigare, första för mig och M).
Här hade det fixats och piffats, diskuterats och resonerat för att det skulle bli så bra som det kunde bli i flera veckor innan, även en utekväll hade avnjutits till förmån för damrallyt..
Natten till damrallyt gjorde oss lite nervösa eftersom regnet öste ner och förra året involverade en vindrutetorkarincident som inte skulle upprepas i år.
Klockan halv åtta ringde klockan men då hade M redan varit inne och berättat att vi skulle gå upp om tio minuter (härliga ungar).
Efter frukost så skulle kläder fixas, makeup läggas, måla naglar och fixa hår. Mycket att tänka på innan man ens var iväg.

Redo för damrally

Nio skulle E komma med lilla L och kompisen P, men när m och jag stod på parkeringen så ringde mobilen och E berättar att det var haveri med.........just det vindrutetorkare, men inget som inte kan fixas med tejp och händiga karlar så incheckning och ner till stan utan besvär. Jag och M tog oss till Fiskartorget där vi möttes upp vid E lilla Austin.

Stylish..........

Insidan                                Folkhavet


E och Jag                Vi tre på G

Mellan tio och elva var det uppställning och därefter gick starten i sakta mak genom centrum och mot Skultuna. Massor med folk efter vägen som vinkade och tittade på alla ekipage. Dagen till ära var alla bilar nyputsade, damerna tillfixade och tillbehören på många tidsenliga.

Stilig.................hihihihihi ser ut som min mormor
Mammas kommentar var den "Herregud du ser ut som min mamma"


Och starten har gått.........vi har nr 28

Efter Skultuna gick rallyt vidare i sakta mak (maxfart 65-75 km/h) mot Sura där det vankades lunch, underhållning och uppstälnning innan det var dags att finglida vidare mot Hallsta. Genom dessa samhällen var det massor med folk som vinkade och var ute och tittade på ekipagen. Silviavinkningar till folkmassorna och leenden som gav träningsvärk i smilgroparna och vinkarmbåge. Tjejerna i baksätet fnittrade och vinkade så det stod härliga till........

Förväntansfulla och laddade.........

Efter Hallsta gick turen vidare till tätorten Kolbäck för målgång vid Westerqvarn............
Allt som allt var det en trevlig biltur som inte gick i rallyfart utan snarare njutfart. Naturen var skön, sällskapet trevligt, bra musik (i mobil på snöre), fina ekipage att titta på, tidsenliga bilar med tillhörande damer........
Vid målgång vid Qvarnen bjöds det på uppställning av alla ekipage, underhållning av GoGetters och prisutdelning (vinsten blev noll men det var inte så viktigt, iår...nästa år då.....)

En del av ekipagen........


Dagen avslutades med en flaska rödvin i goda vänners lag, italiensk buffé och underhållning av GoGetters.
Hemgång vid halv tio efter en innehållsrik och faktisk tröttande dag..........


Tack E och P för en fantastisk dag....
Gör jag gärna om nästa år........A trip down memory lane.......

Idag är det fem år sedan lillknoddas föddes.
Dramatiskt och snabbt med allt vad det innebär.
1618 g och 40 cm i utsträckt tillstånd, fem veckor för tidigt med urakut katastrofsnitt.
En liten fjutt som skrämde livet ur sin mamma och pappa (men som vi är mycket tacksamma för att vi har...oftast).
Ett antal veckors inneliggande sjukhusvård med operationer, komplikationer och permissioner följde detta.
Om vi hade vetat då vad som väntade oss tror jag att vi skulle ha sparkat bakut direkt och försökt oss på en reklamation på vårat måndagsexemplar. Idag med facit i hand så är vi glada att han finns hos oss och vi vet att det hade kunnat varit värre.

Grodan hos pappa, 2 veckor

I min låda på 69:an, cirka en vecka

Sen blev jag lite större, cirka ett halvår

Lärde mig krypa och uppskatta att käka sand, cirka ett år

Jag blev ett och ett halvt och fyllde en korg

Haft surfarfrilla -06

Har varit paket på min första maskerad på dagis -07

Jag fyllde 3 år, -07

Firat flera jular, -08

Fått en hel del törnar genom livet

....men även haft mycket kul

Tänk vilken tur vi har att han finns med oss denna lilla huligan som tidvis driver oss till vansinne men mesta tiden är alldeles underbar..........


5-årskalasJaha så var det dags igen då.
Min lillplutt fyller fem i veckan så det var kalas idag.
Har svårt att fatta att han redan är fem. Har hänt så mycket på dessa år.
Nu har man två stora barn fast man bara är 22 (jättekonstigt).
Kalaset idag var som vanligt intensivt med våra familjer och högljutt.........
E var nöjd med sina presenter. Massor med Lego, en bok, kläder, dinosaurier,sovsäck, presentkort på overall och vinterskor, ringklocka och alarm till cykeln, ryggsäck, spel och lite annat smått och gott så nu är han nöjd.


Spännande med Lego

Bra att ha en syrra som kan läsa på korten

Är det party så är det....... wohoooooo

Lite generad blir jag iallafall
      
     Åhhhh.....blåååååååssssss

Hur trött kan man va????

Har haft en helvetisk vecka på jobbet, 2 av 5 ssk på plats men eftersom vi är så kompetenta jag och E så fixade vi biffen. Och visst har det gått och ingen har dött (någon var nära) men det gick bra eller bra och bra......det gick iallafall och nu är veckan över. Tjohoooooo.....och på måndag kommer kavalleriet eller iallafall en ssk till och snart är det den magiska 1/9 då den femte börjar. Thank god.....som vi längtar då det kan bli en lagom arbetsbelastning igen. Man kanske kommer att hinna göra allt det där som just ligger i en hög på skrivbordet och väntar på att bli gjort.
Snart så....vänta bara....jag ska bli i fas....
Denna vecka går iallafalll till historien som den vecka då jag var helt slut..........

I veckan gick startskottet för Jasper igen.
Första repet i onsdags och idag var det traditionsenlig konsert på Norra Björnön och det var trevligt och roligt.
Hade en svacka före sommaruppehållet då det inte kändes så roligt att sjunga längre och tankarna fanns på att lägga allt på hyllan om inte känslan kom tillbaka men nu verkar det som att den är tillbaka igen. Håller tummarna som bara den att den är åter. Saknar mig själv om inte sången är där........

Imorgon så är det dags för kalas nr 2.
E ska firas eftersom han fyller fem i veckan. Så imorgon ska det städas, fixas och donas och sedan kalas med hela tjocka släkten........Så det blir livat värre. Har iallafall hittat presenter åt honom men han kommer nog inte bli överlycklig då det är ett uteställ med jacka och byxor så vi var tvungna att köpa någon leksak som kompensation mot det praktiska. Tur att storasyster har köpt något som han behöver....en ny ringklocka till cykeln då hans for all världens väg då han körde in i ett buskage.
Han har ju även försökt att cykla uppför en trappa vilket naturligtvis inte gick och det resulterade i skrapsår från topp till tå. Ja spännande ska det bli iallafall och se vad han gillar de andra sakerna som han får eftersom han inte önskar sig nåt mer än en sån man gasar med och som man kan styra från Bauhaus (visade sig senare att det inte var Bauhaus utan Mediamarkt och att det var en ratt till tv-spelet och tyvärr funkar inte det till vårt).
Äntligen är familjen samlad igen....

Igår kom äntligen M hem efter en vecka med nära och kära på Orust. Hon verkar ha haft en toppenvecka men vi här hemma har saknat henne som bara den speciellt E som inte har kunnat göra något på egen hand denna vecka.
Det var hennes åttaårspresent så man kan ju inte neka henne att åka. Vi andra har fått hanka oss fram denna vecka. Jag har ju i och för sig jobbat så sambon har dragit det tyngsta lasset. Han har underhållit E på dagarna med diverse aktiviteter som bland annat Busborgen vilket var en uppskattad utflykt. Då var kusin vitamin med och de tillsammans hade superkul.
Under helgen har vi våldsgästat syrrans stuga (gäller att passa på när de inte är där, hahahaha eller de lånar M och vi lånar stuga).
Då fick vi besök av trevliga vänner med ungar så det dracks vin och pratades till långt in på natten. E hade en kompis att leka med och det var full rulle hela kvällen och dagen därpå. Som tur var det fint väder så de kunde vara ute. Vi badade lite också under helgen och kollade på film så på det stora hela så var det en soft helg med lugn och ro och man kände sig utvilad inför en ny arbetsvecka.

Måndagen bjöd på en trevlig överraskning vilket är något som iallafall jag sett fram mot länge. Nu skedde det lite tidigare än väntat men skönt ändå.....

 
Vår Åttaåring får en handväska (så stooor nu)


Får åkband till Liseberg och en sovsäck till Orust av syrran, tolvan och kusin H

Provligger min sovsäck som jag ska bo i en vecka

Öppnar paket på morgonen innan M åker till Orust

MÅLA 090731-090802

Syrrrans stuga som vi lånat
     


Springtävling/Motorcrosstävling på stranden

"Jag vann"               Grabbarna Grus-fulla i bus

Familjen Wirenblad

Sambon och E vill inte vara med på kort men sen så........RSS 2.0