Långpromenad i härligt vinterväder

Har idag tvingat ut familjen i ett härligt nollgradigt vinterlandskap. Tog oss en sväng till Bäckby centrum där vi på vägen stannade en kortis hos brorsan, lekte i en lekpark samt åkte stjärtlapp. Hämtade ut paket med böcker, köpte mjölk och fikabröd. Efter detta begav vi oss vidare mot Skälby där vi fikade och sen bar det iväg hemåt igen och mot lite grekiska pannbifffar i tortillasbröd med grönsaker och fetaostsås. Mums........
Nu sitter jag här och är nöjd med min dag idag. Långpromenad i sakta mak under 60 minuter med paus x flera. Mätt och belåten efter att ha ätit god mat.
Laddar nu inför kvällen med Melodifestivalen och ett pass på crosstrainern. Ungarna kollar på film och äter lördagsgodis och just nu är det knäpptyst. Vet inte om det är lugnet före stormen eller om de har tokdäckat i soffan.
Life is good......................


Sportlov och lagen om alltings jävlighet

Äntligen två dagars semester och sportlov. Har längtat som bara den och planen var ett besök på stan med buss idag och imorgon utflykt till Örebros badpalats. Men som vanligt så ville ödet annorlunda. E vaknade igår kväll med feber och var kokhet så M och jag har idag varit på stan tillsammans med syrran och kusinen medan han har sovit och legat som en degklump på soffan. Vi har gjort tjejgrejer som spanat på bokrean (och handlat lite), klippt oss och köpt skor. Utöver detta så var vi och fikade (semlor och pannkakor) och spanade i fler affärer. Och M uttryckte det bra idag när hon sa att det är skönt att göra saker ihop bara hon och jag utan pappor och brorsor.
Planen för imorgon har vi inte direkt bestämt ännu. Allt hänger på hur E mår och om han måste vara hemma och ta det lungt. Om det så får vi väl se vad M hittar på och med vem.
Näääää.........nu ska jag gå och fixa resten av tillpiffningen idag. Har köpt hårfärg så här ska det donas.

Psssst........uppdatering om solariet.
Det var inte till personalen utan till en patient och som vanligt så är det lagens om alltings jävlighet eftersom när jag skulle sätta ihop det så fattades det två delar men som tur är så finns det personer som finner på råd i såna akuta situationer och det är man tacksam för.Sol inne eller?????

Ja idag har vi jag och min kollega äntligen hämtat ett solarium som vi ska ha till jobbet och det var lite bökigt att få in i bilen men nu är det där och sorry att dina ungar får åka lite osäkert ikväll men det är ok igen imorgon =). Ja det verkar ju som att vissa belut inte kan tas på jobbet medan andra beslut går hur fort som helst. Och mitt antagande i denna fråga var att om vi inte gör det så kommer det inte att bli av eftersom vår verksamhet inte direkt är högprioriterad i nuläget....och förresten en bra kvinna eller två reder sig själva. Undrar dock om vi kan få ersättning för resan. Hmmmmm tål att tänkas på. Tanke nummer två....Hur f-n ska vi få in den på jobbet imorgon. Undrar om den går som handväska?? Och kommer vi att få upp den?? Eller blir den liggande i porten?? Ja den som lever får se. Var ett litet äventyr iallafall och det är tur det så att det händer nå´t kul ibland. Håller er uppdaterde med vad som sker imorgon. Spänningen är olidlig......
Vi har även tackat av vår gamla chef som sag upp sig och jobbade sista dagen idag. Var med en hel del vankelmod men vet om att hon går vidare till något bra och hon verkar nöjd över detta. Ser ju inte detta som ett avslut utan ett uppehåll.

Vikt och träningsmässigt går det annars som vanligt. Bra med en del smärre missöden och lite fusk  men det går åt rätt håll och det är ju det som är det viktigaste eller?????

Back from el stockholmo

Ja det var en bra helg i Stockholm.
Ungarna lämnades hos mormor och morfar (tillsammans med två presenter till två kalas) och tåget gick vid två. Efter en promenad på cirka 20 minuter var vi framme vid hotellet och trots att det var kallt och blåste kändes det skönt att vara framme. Sambon och jag tog det lugnt på hotellet, drack bubbeldricka och slappade i sängen. Sen dusch, tillpiffning och ytterligare en promenad på cirka 15 minuter till Wallmans. Där fick vi fördrink, visades till våra platser på balkongen och därefter tog det fart. Det var sång, dans, musik blandat med mat och dryck. showen i sig var ok men inte mer än så och maten detsamma men det var så skönt att komma hemifrån och inte behöva bry sig om mat, ungar och andra måsten som man har.
På vägen tillbaka till hotellet föll det snö och hela staden blev som inlindad i bomull och det var hur mysigt som helst att gå tillbaka i snön som föll. Allt blir så mycket tystare och det kändes som att det gick mycket saktare också.
På söndagen intogs det frukost under lång tid på hotellet efter en välbehövlig sovmorgon. Huvudet var lite tungt med tanke på vinet som intogs dagen innan. Och är det inte så att hotellfrukosten är pricken över i:et när man inte är hemma. Att få sitta i lugn och ro utan att bli störd och att få äta gott utan att bry sig om disk och annat.
Sambon och jag var hemma vid 12 och då var det full fart med ungar som var ute i snöyran och byggde snögubbar och lyktor så det stod härliga till. Sedan var det simskola för bägge ungarna för att sedan droppa av M hos farmor där hon ska sova för att sedan imorgon åka till Stockholm och gå på museum.
Själv ser jag fram emot torsdag och fredag då jag har semester. Ska bli skönt att hitta på något med ungarna dessa dagar då även sambon ska vara ledig.

Jorå jag och min nya vän crosstrainern är fortfarande på bekanskapsbasis men jag tror att det kommer att arta sig.
Dag ett var inte så kul när man insåg att konditionen är som hos en 95-åring med KOL och astma och att det som ser så lätt ut på teve inte är så lätt i verkligheten. Dag två och tre innebar träningsvärk så jag inte kunde (hade lust) att träna men nu har jag kört ett pass. Man blir inte så svettig än men det kommer nog när man orkar längre. Bryter nu mest för att hjärtat bultar som bara den och jag knappt kan andas men jag tror även att detta kommer att stabilisera sig så småningom. Konditionen ska ju som bekant gå att träna upp så denna vecka blir det till att ställa äggklockan några minuter mer varje dag för att orka lite till varje dag.
I think think this is the beginnig of a beutiful friendship............

Mitt nya love/hate objekt eller Livsstilsförändring fas 2

Ja jag vet.......
Jag impulsshoppar på tok för mycket och idag har jag investerat i alternativt kastat pengarna i sjön beroende på hur det går. Jag har blivit nöjd (?) innehavare/ägare av en sprillans ny Crosstrainer (om inte annat så tycker ungarna att den är kul). Så nu finns det inga fler ursäkter till varför jag inte kan motionera. Har ju tidigare skyllt på diverse problem som sena arbetstider, pendling, ungarna (egentligen bra på teve) men nu kommer jag att kunna kolla på teve och motionera samtidigt. Den ultimata kombinationen. Så ikväll när ungar sover och sambon jobbar ska jag och min nya vän stifta bekantskap med varandra , känna varann på pulsen och se om vi kommer att bli nära vänner eller bara bekanta. Jag hoppas på det tidigare. Är redo att inleda en relation med denna och hoppas att jag inte går under, blir slukad med hull och hår och kommer ur detta med liv och lem i behåll.
So please be gentle......det var ju ett tag sen sist. Och imorgon får vi se om det har gett resultat. Räknar med lite träningsvärk iallafall.
Målet för denna investering (?????) är att röra på sig dagligen iallafall 20-30 minuter (utöver den vardagsmotion som man får).
Jag håller er uppdaterade och vi får se hur denna relation artar sig...........

 
Lite suddigt men så här ser den ut....

Åter från Stockholm

Ännu ett återbesök avklarat och nu har jag berättat hur jag känner inför dessa j-la magnetröntgenundersökningar och han var faktisk väldigt förstående och tog till sig att min livskvalité är viktig och att det inte känns som att jag har kontroll på mitt liv när jag hela tiden har detta hängande över mig. Så nu är det standard som gäller med uppföljande ultraljudsundersökningar. Och det känns sååååååå skönt att veta att jag inte behöver in i det det där trånga röret igen. Det är en enorm sten som lyfts från mina axlar.
Annars så såg allt bara bra ut. Läker som det ska och idag var det även fotografering av området där tumören suttit. Och det är fantastiskt att få se sitt öga så där och vackert. Att man faktiskt är så fin inuti, det glömmer man så lätt bort. Så nu är det nytt återbesök om tre månader igen och om allt går som det ska tills dess så kommer efterkontrollerna att glesas ut.  Dessutom har det skickats en remiss till Västerås för att jag ska få kollat om det går att göra något åt huvudvärken som jag har flera gånger i veckan och (ja jag erkänner) mot skelningen som jag börjar få och framförallt när jag är trött och onykter. Ska iallafall dit och kolla om det går att åtgärda.
Jag tror personligen att det beror på bilkörning, data och teven. Man blir överstimulerad och mitt friska öga kan inte ta in allt vilket resulterar i overload........och huvudvärk. Sen tror jag även att det lilla som jag ser på ena ögat försöker kompensera och se mer än det kan. Kroppen har inte riktigt accepterat det hjärnan har......

Har även tagit hand om M som har varit/är sjuk. Hostar, snörvlar och feber. Och när hon klagar är det illa eftersom hon allt som oftast biter ihop. Så det har varit mycket alvedon, nässpray, hostmedicin, mys i soffan och sömn, sömn, sömn...... Utöver detta så är E hemma och sympatiserar med henne och han är ju snäll men när man ligger däckad på soffan vill man inte att lillebror klättrar upp på en och frågar hela tiden hur man mår. Man vill bara vara ifred......
Ska vara hemma en dag till nu men sen är det dags för skola igen på fredag är planen idag iallafall.Alla Hjärtans dag

Idag är det alla hjärtans dag. Inte så att vi brukar fira detta i familjen men jag har fått två kort av barnen och då blir man extra glad, speciellt när M hade broderat ett hjärta. E hade klippt ett och haft på lite glitter och paljetter och det får man vara nöjd med. Han hade iallafall engagerat sig. Sambon fick även han ett kort av M som hon hade knåpat ihop på morgonen.

Annars så pustas det ut efter en intensiv vecka...........
Började redan på helgen med konsert i Surahammar med Kaos hela söndagen och kvällen, sambon var iväg med ungarna på simskola och vi möttes väl lite sent på kvällen en snabbis.
Jobbat hela veckan och utöver detta.
Kör med Jasper i måndags kväll med möte innan (blev innan bjuden på mat vilket jag var tacksam för av min sångfågelkompis), hann även uppdatera oss och skvallra lite.....Tack för det
Tisdag: Sambon hjälpte sin bror med att borra och rev ner hatthyllan i bara farten. Skulle ha varit på karate med M men hon kände sig jättetrött och ville vara hemma. Lite sen från jobbet så det blev sen mat och liten kortis med ungarna och sedan i säng
Onsdag: Hem efter jobbet, snabbt i med mat. Körrep med Kaos och sedan hem och ungarna sov redan då
Torsdag: Skynda hem från jobbet. Hämta M på parkeringen. Direkt på simskola, handlade simmössa och glasögon åt bägge ungarna.Fredag: Lite sovmorgon, skjutsa till dagis och skola. Tågresa till Örebro och föreläsning i Beroendelära och lite annat och sedan tågresa hem. Hann läsa lite och lyssna på musik och relaxa lite. Direkt hem. Slänga i sig lite mat. M iväg på disco och vi till sambons syrra för att fira henne som fyller år idag. GRATTIS!!!! Hem och lite softa i soffan med ungar som somnade snabbt.
Idag är planen.
Kalas med M för kusinen som fyller på måndag. Melodifestival ikväll.
Söndag: Fira sambons bror som fyller på måndag och simskola på kvällen.

Om man har tur så hinner man andas lite mellan varven................

Positivt denna vecka.......
Lungt på jobbet så man har fått en del annat gjort och skrattat. Samåkt och det är alltid trevligt.


Idag va jag med om nå´t märkligt......

Undrar om detta kvalar in på det mest udda som hänt på ett tag och om jag då kommer få vara med i en amerikansk talk-show och berätta om vad det var som egentligen hände......
Rabbit- the true story.......now playing at a cinema near you........Undrar vem som ska spela mig????? Förslag?????

Here goes.............................

Var på väg hem efter körrep som det är varannan vecka numera för mig. Pratade med syrran i telefonen (så hon är mitt vittne) och när jag svänger upp på gatan så sitter en hare mitt på vägen helt oberörd. Jag blinkar med helljuset och han hoppar iväg en liten bit och sätter sig mitt i vägen igen. Jag blinkar ännu mer med helljusen men han rör sig bara lite grann. Jag tutar flera gånger och han börjar hoppa iväg mitt i vägen, men inte en tillstymmelse till att hoppa ner från vägen. Jag fortsätter att blinka med helljusen och tuta och haren börjar få panik och skutta iväg som harar gör när de får panik mitt i vägen. Jag förbannar harj....n som inte flyttar sig utan hoppar i panik mitt i vägen och jag smyger bakom honom. Då gör han en gir till höger och jag börjar närma mig min parkering så nu börjar blinka för att jag ska svänga och den puckade haren gör samma sak (utan att blinka förstås) men han svänger in på min parkering. Jag får tuta och blinka mer och han skuttar vidare och sätter sig på min garageplats. Av hela parkeringen så väljer han mitt garage. Fortsätter att tuta så han flyr i vild panik och jag tänker....Din puckade j.....l, kunde du inte hoppat ner i diket som alla andra djur nej du ska prompt hoppa in på min parkering och på min plats. Var sätter han sig efter detta då jo på gästparkeringen och där satt han och skakade när jag gick in.
Så här var min nära naturen upplevelse idag, undrar vad som händer imorgon????

Annars så har jag soft-vecka på jobbet. Glider mest omkring och är snygg och social. Försöker undvika hårt kroppsarbete och skrattar mycket (tur att det är någon som gör det men det kan också vara ett tecken på att jag håller på att tappa greppet, hmmmmm tål att tänkas på och hålla i minnet. Vad var det nu jag skulle komma ihåg????)
Har mentaliteten- Gör ingenting idag som du kan göra imorgon, nästa vecka eller nästa månad/år.
Ja funkar ju nån dag iallafall och jag har fått en del gjort administrativt (booooring) som man måste göra men räknas det som riktigt jobb????
Jag vet inte eller är det bara statistik och hur mycket folk man träffar som räknas????
Imorgon är en ny dag och då ska jag ta tag i jobbet och göra lite nytta.......eller inte.....vi får se.........

Snön ligger vit på taken

Just som man trodde att vintern inte skulle bli mer än så här ja då slår den till med snö och mer snö. Ungarna är lyriska och är ute och åker stjärtlapp för fulla muggar i lilla (lilla) backen vid lekparken. själv sitter jag här och kollar ut över en snöfylld baksida med fullt ös vid fågelmaten. Vi har ju haft en del strul med att få till det i år med fågelhus och mat. De gillade inte att vi köpte ett nytt hus (som förresten var helt värdelöst så de små liven hade rätt) men nu har de acklimatiserat sig och accepteraqt det nya "röret" som vi köpte och att vi mutar dem med det bästa som finns för småfåglar (????) Jordnötter. Så det råder full aktivitet på baksidan. Och det är något meditativt med att kika på de små liven som flyger fram och tillbaka och sen sitter och käkar i buskarna.
Själv sitter jag med en kopp java och filosiferar över livets upp- och nedgångar. Tänkså det kan gå ibland och vilka överraskningar som livet kan bjuda på.

Ungarna däremot laddar inför en kväll hos E med Melodifestival och bus med kompisar. Själv hoppas jag på lite rödvin och trevligt umgänge och som alltid där, god mat och lite skvaller.....


Uppdatering om vinsten

Tänk att jag har vunnit.......
Nu när jag har smält det så är det helt otroligt. Jag som aldrig vinner något.
Så 21 februari bär det iväg till Wallmans salonger och " Casablanca nights" och eftersom det är lite speciellt har jag även bokat hotell och fixat barnvakt så att jag och sambon kan njuta i fulla drag och bara ha det bra vi två. Det ska bli skönt och kul att göra något bara vi två. Det är ju inte så ofta som vi får rå om varandra på tu man hand. Nästan så man känner lite förväntan........
Ska bli kul i vilket fall som helst.

Äntligen har E börjat på jobbet.
Har saknat att ha henne där och nu när hon är där så är det som att hon varit där hela tiden....Skumt......
Hoppas att hon känner att det är lika kul trots allt runt omkring (det blir nog bättre).
Jobbet ja....Fick frispel idag (händer inte så ofta faktiskt och då för det mesta på tekniken).
Datastrul men enbart i ett program och självklart det programmet man inte klarar sig utan (datajournalen) och hur lätt är det att jobba då??????????? Så jag har idag lämnat mitt skrivbord i kaos och gått hem utan att avsluta ett skit så det känns inte så kul att gå till jobbet imorgon och veta att man ska fixa till allt man inte kunde göra idag. Bläääääääääääääääää.........hoppas att det blir bättre imorrn......
Föressten var vi effektiva i vår arbetsgrupp idag då vi har organiserat om det mesta. Till det bättre, ja fråga mig om 3-6 månader så kan jag kanske svara på om det blev bra. Idag vet jag inte hur det gick till eller vad det var som hände.............
Story of my life.................

Ja det var mitt liv just nu...........
psssst.....det gick bra på senaste invägningen trots ångest/oro innan för hur veckan innan hade sett ut. Så nu är det -5kg och still going strong......jag kämpar på =)

RSS 2.0