Grekiskt med rödvin

Var igår på Grekiska med jobbarkompisarna för att käka middag, umgås och tyvärr tacka av E. Jag hämtade ett glatt gäng som hade druckit "festis" på bussen för att åka vidare hem till E och grunda med lite vin med snack och skvaller. Vi hade lovat att det inte skulle bli jobbprat men det gick typ 3 sekunder sen sprack det. Fast det är ganska skönt att kunna snacka jobb i lugn och ro utan telefoner som ringer eller andra som stör. En av syrrorna gjorde sin berömda fria tolkning av en av våra killar och det är skönt att kunna skratta åt jobbet ibland. Vi är ett gäng som har himla kul tillsammans. efter några flaskor vin for vi vidare ner på stan för att käka grekiskt och som vanligt var maten super och vin jättegott. Det är få ställen som serverar så mycket mat att man måste lämna massor kvar. Magen stod åt alla håll och vi var alla mätta och belåtna så vi beslöt oss för att gå vidare till Sky bar för att dricka lite drinkar. Alla var lite trötta eftersom vi drabbats av "palt-koma" så det blev bara en drink trots att E och jag hade bestämt att vi skulle bli sena och fulla men ja ett av två är inte helt fy skam, eller???? Kom iallafall hem i gott skick, var lite trött bara och somnade på soffan innan jag gick och la mig, har sedan sovit som en stock hela natten.
Vet att jag var packad eftersom jag hade mina teorier om vad man borde få lära sig i skolan. Allmännyttiga saker som varför man inte bör ha kjol när man är full och hur man undviker att spy ner skorna samt var tar egentligen den andra strumpan vägen?????
Vet själv att det var dags att sussa när jag kom hem hem för när jag börjar fundera i de här banorna finns det bara en återvändo......sova annars så kan jag inte släppa det utan att få svar och vilka frågor är det egentligen, vad står de för???? Orkar inte med mig själv när dessa funderingar slår till så skönt att jag gick och la mig.
Annars var det en supertrevlig lördagskväll med trevligt sällskap, god mat, massor av skratt (som vanligt) och lite för mycket rödvin men som sagt vad gör det om hundra år.
Nu laddar jag inför fredagen då vi ska ha första vinträffen med våra vänninor som är i samma sits och kan behöva slippa ifrån man, barn, ansvar och bara ha trevligt, skratta, snacka skit och pimpla rödvin......så snart är det dags igen bara.

Jag har en ny bebis.....

I tisdags kväll hände det ofattbara, det katastrofala, det som bara inte får hända.....min dator ville inte starta. Vad jag och sambon än gjorde spelade ingen roll, den hade gett upp, dragit sitt sitt andetag och ville inte mer...desperationen var ett faktum, abstinensen satte in...hade ju flera bud på tradera som jag måste följa, vad ska jag göra nu på kvällarna och räkningarna ska ju betalas.
Ja som sagt mitt liv var i ruiner.......beslutade snabbt tillsammans med sambon att snarast möjligt måste antingen datorn lagas (helst inte) eller en ny införskaffas.
Så igår var det dags att skita i att jag hatar affärer som innehåller en massa teknik (är inte ett dugg intresserad ju) och bita i det sura äpplet. Jag har ju inte en aning om vad alla dessa olika bokstäver betyder bakom märket (de enda boktavskombinationer jag känner till är ADHD, ADD o dyl) men nu stod jag här tillsammans med min expert sambon som redan hade dregel på hakan och i princip sett ut vad jag skulle ha och som vanligt blev det kärlek vid första ögonkastet (alltid så när jag ska ha nå´t).
Så nu sitter jag här förhoppningsvis med en bra maskin (alla säger det). I min värld har den knapparna på rätta ställena, är blank och fin, har större skärm och är svart och blank. Jag fick till och med en trasa att torka av den med.
Så allihopa nu är jag på G igen med en högprestandamaskin...........................eller som jag säger den är svart och blank och årsmodell svart..........

Psssssssssst..... igår var jag i Stockholm på återbesök angående cancern och det verkar som att det än så länge går som det ska. Håller tummarna stenhårt att det håller i sig. Hoppas, hoppas, hoppas.........

Pssst 2:
Har haft en skitdag idag på jobbet.....varför är en del bara dumma i huvudet????????

Jaha då var helgen slut då

Kan inte helgerna var dubbelt så långa och inte ta slut så fort. Denna helg har bara sagt swoosch och så var den slut.
M har varit borta hela helgen så vi har haft mysigt med E. I fredags käkade vi pizza och kollade på film tillsammans. Det var mysigt att bara vara vi tre (fast vi saknade M speciellt E som grät när hon ringde och sa go natt). Hon har nog haft en kanonhelg med syrran och familjen i stugan och så har de varit på cirkus och inte alls längtat efter oss.
Igår var vi bortbjudna till våra vänner som fick barn för tre månader sedan. Vi hade laddat hela veckan och skulle ta det som värsta utflykten med bussresa och allt. Kommer till busshållsplatsen och då går inte bussen. Va f-n. Det är ju inte konstigt att folk tar bilen överallt då. Så det var bara till att knata hem igen och hämta bilnyckeln och fara iväg. Hann i princip ut från parkeringen så toksov E i baksätet så vi tog en liten roadtrip runt Västerås och pratade om lite allt möjligt utan att nyfikna barnöron hörde allt, ganska skönt faktiskt. Kom fram så småningom och blev bjudna på mat (kyckling, potatisgratäng och sallad, olika såser och efterrätt mmmmmmmmm. Varför blir aldrig min mat så god?????), drack vin och snackade skit medan ungarna sprang omkring tokhöga på socker. Ja det var väldigt trevlig och det är alltför sällan som man hinner ses.
Nu sitter man här och halva söndagen har redan gått, är på G och ska hämta bilen och sedan får man väl se vad som sker under em/kvällen. Längtar iallafall efter storskrutten som snart kommer hem......


Fundering.....

Man upphör aldrig att förvånas det är då en sak som är sann.
Var och fikade hos E- vännen igår och vi hade jättetrevligt (tack förresten) och tydligen så har det inte hänt ett skit på hennes jobb sedan jag slutade. Samma snack om förändringar som inte leder till förbättringar, missnöje och missunnsamhet....Alltså precis som det alltid har varit. Att man inte kan lära sig av det som varit och inte gå på samma saker gång på gång. SUCK.
Vad är det som gör att vissa arbetsplatser inte förändras trots att personerna byts och lokaler repareras?
Är det så att vissa människor (2-5 st) styr så mycket att det inte spelar någon roll hur många andra som byts eller försvinner? Kan det vara så enkelt eller sitter det helt enkelt i väggarna?
Hur som helst så är jag tacksam att jag kom därifrån och det är först efteråt som man får perspektiv på hur det är/var på jobbet.
Ja annars så är allt som vanligt. Samma diskussioner på jobbet. Visst är det märkligt att en del människor konsumerar enorma mängder vård medans andra har man inte en aning om hur de ser ut. Men blir lite nyfiken på att gå en sväng och bara spana in dem.

I mitt liv just nu så har det varit skolstart för M......det är fortfarande stort att börja ettan. Hon känner sig riktigt stor och vill bli lämnad på parkeringen för att själv gå till klassrummet. Tyckte precis att man kom hem från sjukhuset och nu har hon börjat skolan........och man är inte en dag över 25 (hahahahahaha), i min värld iallafall.

Mastodonthelg och j-la gubbe

Allt var frid och fröjd inför helgen som skulle påbörjas med flexledig efteriddag från jobbet, storhandling på ICA Maxi och mysfredag inför två kalas samt kräftskiva under reswterande två dygn. Men tji fick jag.
Min fredaglunk rubbades av en idiot till surgubbe (jämnårig kanske men det sitter inte i kroppslig ålder) som på parkeringen hörru du ungdjävel när jag och två ungar kommer efter en lyckad handling (inga hysteriska ungar eller snetändningar). Det tog någon sekund  innan jag fattade att han skrek åt E...när jag undrade vad han höll på med anklagar han mig för att inte ha koll på mina ungar i affären och att E hade slagit till honom inne på affären och avslutar med att säga att det ser man ju att det är ena djävla ungdjävlar. Jag replikerar med att undra varför han inte tagit detta med mig eller min sambo inne på affären så att E hade fått direkta konsekvenser av vad han gjort och jag ville också veta exakt vad som hänt men han fortsatte att kalla dem ungdjävlar. Jag försökte bara att få in ungarna snabbt i bilen för att de skulle slippa höra på vad jag skulle säga till honom men när jag vänder mig om så påker han iväg och där står jag....kränkt som bara den, flyförbannad och skitledsen.....j-la gubbe att hålla på. Vet att min E inte är Guds bästa barn och att han kan slåss men har svårt att tro att han skulle slå någon på affären som han inte känner utan anledning och med vilje....de som känner E vet att han är en liten fegis som enbart är kaxig mot dem han känner sig trygg med. Har även försökt med att få M att berätta om det hände något speciellt men hon har sina egna små teorier om vad som kan ha hänt men slutsatsen är att vi har inte en aning.
Vet iallafall att jag handlar på Maxi hädanefter i hopp om att jag möter detta surkart och kan konfrontera honom igen. Han kanske är lite intresserad av att han sabbade vår fredag och att jag fick förklara för mina barn att det är inte ok för vuxna att bete sig och kalla barn för det som han gjorde. Även om det nu var så att E slog honom (vilket jag hoppas inte är fallet) så sänker han sig till en treårings nivå och ballar ur totalt. Det är aldrig ok att som vuxen bete sig så där......

Kalas nr 1:
E fyller ju 4 år på tisdag så det var dags för kalas för nära och kära med en avlutande kräftskiva som traditionen bjuder. Dagen avlöpte utan problem med fika och ja må han leva med tårta och massor av paket....dagen grej var ett dinosarieägg som man lägger i vatten under 12-24 timmar som sedan kläcks. Detta var det enda som var intressant på kvällen speciellt när det började spricka lite och det blev ett litet hål och man såg att det låg något där inne. Annars var det som vanligt, ungarna tyckte att kräftorna såg läskiga ut och vill inte ens prova.
Söndag morgon vaknar jag av att M berättar för lillebror och kusin (3,5 år) att det är en riktig dinosaurie och försöker att låta som en vilket resulterar i två smårädda grabbar och en asgarvande mamma och storasyster. Grabbarna blev lite besvikna sen när de insåg att den inte var levande men nu är den E ständiga följeslagare och han har fått ett namn: Blixten.

Kalas 2:
M fyllde sju för en tid sen mitt i semestren så nu var det dags för kalas för tjejkompisarna. Klockan fyra började det att ringa på dörren och snart var det tio småtjejer som hade disco, käkade korv och popcorn i en salig röra. Det var dans, dansföljajohn, Nintendo Wii, dansstopp och man blev helt slut bara av att titta på. Efter tre timmar var det dags att bli hämtade och det var tur det för jag vet inte om jag hade fixat längre med alla dessa sjuåringar. Om man bara hade en bråkdel av deras energi skulle man fixa en hel del mer på jobbet än man gör idag.

Ännu en helg som det var skönt att den tog slut..........nu är jag ledig i tre dagar för att M ska börja skolan.


Traderoholic

Ja det är jag det....gick med för ett par dagar sedan och jag är betydligt fattigare. Jag vill ha, jag vill ha, jag vill ha.......
Börjar inse att det finns massor med saker som jag ine hade en aning om att jag behövde/behöver/längtar efter/vill ha. Har blivit helt galen nu och handlar och budar på smycken......pilgrim och snö i en salig röra. Dessutom har jag span efter ett smyckeskrin till alla smycken. Måste ha eftersom mitt system att ha dem i ett glasögonfodral inte funkar.
Hade inte en aning om att det finns massor med människor som säljer och köper massor med saker via tradera.....har börjat inse vilka fördelar det vara att ha koll. Födelsedagar och annat som man måste se till att hitta speciella grejer till. Blir sittande en del och spanar runt på allt möjligt och inser att folk har ganska mycket skit hemma och att det finns folk som är beredda att betala dem för att överta det. Hmmmmmm........märkligt men ser det som forskning inför min uppsats som jag vet att jag aldrig kommer att skriva men som man kan låtsas att man kollar upp diverse saker till.

Förresten så är jag sné på ICA Bäckby/posten som lyckats slarva bort ett paket trots att jag fått en avi och jag måste ringa ett nummer själv och kolla upp vad som är fel.....det är service det........ingen ordning nu för tiden......
Är ju jättenyfiken ju eftersom jag inte riktigt vet vad det var i paketet.......irriterande.........

Lite bilder som tidigare utlovats från sommaren 2008

Har ju lovat i tidigare inlägg att lägga ut lite bilder så håll till godo.......

        
                                     

Fortsättning följer...............

Ja imorse var det ju nån (nämner ingen vid nam men det börjar på F och han bor jag med) som inte var så pigg= understatement of the year. Det blev inte speciellt sent för honom men har noll koll på hur han kom hem har tom pengar kvar och kvitto på att han varit på BMB. Hade inte sagt till nån att han gick hem så mobilen ringde inatt och det var bror som var fundersam på var han var. Sov iallafall som en stock och drog timmerstockar på soffan i x antal timmar innan han gick och la sig. Och idag är det NO MERCY.......moahahahahaha (jag är en elak människa). M är på kalas på busborgen och han var tvungen att följa med och lämna henne där, fast jag har lovat att jag ska bjuda på pizza sedan, hembakad visserligen men det får duga.
Själv har jag och sonen pysslat inför dagisstart imorgon, fick uppdrag att i en skokartong göra sina semesterminnen och det tyckte han var kul i cirka tio minuter sen var allt annat intressant så det var ju kul att jag har gjort det mesta jobbet men han har iallafall bestämt vad som skulle va i och hur det skulle se ut. Så idag har jag haft mitt eget filofix-program och jag tyckte att det gick riktigt bra, inga saker flög omkring och jag svor bara lite.
Tjolahopp......

Då sitter man här i sin ensamhet och pillar sig i naveln. Sambon är hos brorsan på fest med grabbarna och trots att pengakassan är skral och vi bestämt tillsammans att han inte skulle gå ut så vem ringer och säger att han är på väg ner på krogen ändå. Märkligt fenomen det där:
- Jag ska inte gå och det är ändå inte så kul på krogen, till
- Tjohoooo party on jag är kung i baren och det ordnar sig alltid med pengar.....jaha så kan det gå.
Man kan väl alltid hoppas att huvudvärken inte blir alltför jobbig imorrn. Yeah right!!!!!!!
Och sedna händer det som man fattade, telefonen ringer och det är sambon som är på väg från parkeringen, rätt rund under fötterna, man hör inte vad han säger mer än 20 sekunder och vad f-n är det som händer om 20 sekunder. Jo han släntrar in, kan knappt gå, sluddrar och stupar isäng direkt. Ja så kan det gå när man inte är 20 längre.........
Själv  har man haft en myskväll med ungarna till kassa tv-program men vad gör man inte för barnen. De sover som stockar sedan länge och kommer att vakna tidigt imorrn och störa pappa.........nääääää så kommer det inte att bli eftersom jag ligger närmast dörren men man kan väl få drömma.
Nä nu ska jag skynda mig att försöka somna före sambon så att jag kan sova lite eftersom jag kan ana att snarkningarna blir ganska högljudda inatt...................Go natt..................

Ps. Förresten har jag köpt en Toyota Corolla -94 röd som går som ett skott och jag ska f-nimej inte låna ut den till nån så det så.......Ds

Bilbyte igen.........

Jaha då var det dags igen. Tyvärr så har min Renault Clio blivit obrukbar efter en rejäl dikeskörning (inte av mig utan av min brors sambo och hon klarade sig utan skador som tur är) så nu är jag på jakt igen eller jag och jag. Efter denna dikeskörning så har sambon och brorsan slagit sig ihop och jag tror att de kollat varenda annons på blocket som är i rätt prisklass och kollat på x antal bilar och när jag säger vad jag är ute efter så är jag kräsen. Så just nu känns det som att jag förlorat all kontroll och att det kan bli vad f-n som helst, men jag har varnat sambon om det blir ett köp som jag inte är nöjd med så är det han som kör den till jobbet. Så det så!!!!!!!
Vad jag vill ha är en liten, lagom stor bil (ungarna ska kunna sitta bra i baksätet), ha fyra dörrar, bensinsnål, ej vit eller postgul eller annan skrikig färg, skön att köra och det ska kännas rätt. Plus i kanten är om det finns AC och schysst stereo men jag vill iaf ha en radio.......det låter väl enkelt men sist tog det tre månader innan jag hittade rätt och jag har inte den tiden nu. Skulle behövt en bil i måndags.......
Ja men det ordnar väl sig om inte annat så kan ju min övriga familj skratta åt mig medan jag blir gråhårig pga detta.........så det bjuder jag på hahahahahahaha.........

Har förresten börjat jobba igen i måndags och det var fem minuter sen kändes det som att man inte haft semester. Har inte hänt så mycket i det stora hela men mycket i det lilla. Var iaf efterlängtad av min kollega som varit ensam i tre veckor så nu behöver hon nog semester igen.......

RSS 2.0