Välkommen 2008

Jaha då var detta år snart slut.....dags för en liten reflektion.
2007 var året:
- jag sa upp mig från landstinget och vågade ta steget ut till ett helt nytt jobb med andra förutsättningar
- jag slutade röka för första (och förhoppningsvis sista) gången
- sambon förlorade sin pappa hastigt o oväntat
- m började i skolan (visserligen förskoleklass men ändå)
- jag blev faster igen till en liten tjej
- e blev stor på riktigt och slutade med blöja och sover i sitt rum på nätterna = vi fick tillbaka vårat sovrum
- vi påbörjade renovering och bygge på vårat hus
- sambon fick fast jobb efter en tids ovisshet
- vi kommer att minnas att det var en lång trist sommar utan sol, en mörk höst utan sol och en grå blöt vinter (inte konstigt att man blir deppig)
- jag krockade och klarade mig utan större skador

Så välkommen 2008 och hoppas att det blir ett bra år för oss allihop.

GOTT NYTT ÅR

image34




Jaha och så var denna jul över

Tre dagars julfirande är äntligen över och med facit i hand så blev det mer lyckat än jag hade kunnat tro. Ungarna blev nöjda med sina julklappar och jag fick något som jag inte hade köpt åt mig själv. Hade även hunnit handla till sambon tillsammans med ungarna.
Dessutom så klarade jag av att hålla mig utan att röka trots att jag var jättesugen hela julen men det gick så nu är det bara att fortsätta att kämpa på.
Hade även lite tid denna jul bara för vår lilla familj och det var helt underbart att bara få ta det lungt tillsammans och spela spel i massor.

Spel verkar ha varit årets julklapp i vår familj bland barnen. Sällskapsspel och dataspel så nu har vi spelat couronne, bowlat och spelat memory och bi-spelet. Det är riktigt underhållande att se hur pass sura eller glada ungarna blir om de vinner eller förlorar.......m har även fått body-balance men det har vi inte provat än.......vet inte om man fixar det. Spelet är ju detsamma som Twister, man ska kasta tärningar och sätta fot och hand på de färger som man får (är som upplagt för sjukskrivning).

JULEN 2007

          

  

PS. Så vill vi gärna tacka tomten som kom till oss på juldagen trots att han har massor att göra då.

Lucia och julstök

Denna vecka har det varit Lucia på dagis och i förskolan. Först kl.07 och sedan 18. Det är något magiskt med lucia. Före dess har jag sällan julstämning men efter luciasånger och att få se ett luciatåg så vet man att julen snart är här.
Har detta år för första gången på flera år inte deltagit i ett luciatåg och det har kännts lite märkligt men har haft förmånen att få se bägge mina juveler sjunga. E ville inte vara med i luciatåget men satt i mitt knä och sjöng och va en underbar stjärngosse och M ville vara snögubbe och sjöng duett med en annan flicka i förskolan (undrar vem hon brås på).

          

Så hela denna vecka och veckorna innan har vi övat på olika luciasånger tillsammans och det är underbart att höra dem tralla tillsammans.

Idag har vi gjort pepparkakshus, julgodis och pysslat lite. Har haft besök av kusin H som hjälpt till och det är underbart att se hur kreativa de kan vara när de sätter den sidan till. Vi har gjort snögubbar till granen och sen vill de vara själva och klippa papper och göra dekorationer till sina granar.

image26

Och visst blev det fint =).........men det är vårt.

Nu är det bara en vecka kvar till jul så denna vecka blir det full rulle varje kväll så att allt blir klart till jul.
(och förresten har jag varit rökfri i över två månader nu, wohoooooooo)

Bilder på tvättstugerenoveringen

Nu är det så gott som klart och projektet gick så här......

                 

.......och nu är det bara vasken som ska dit och sen är det klart. Och som ni ser har alla hjälpt till.

Nu var det ett tag sen.....

Har inte skrivit på ett tag. Har varit upptagen med jobb, riva ur tvättstugan som ska renoveras och fixa och dona inför första advent och julen.
Puh.......men nu verkar det bli lugnare eftersom jag ligger däckad med feber, knallförkyld så man har inget annat val än att ta det lungt. Har haft det på känn i cirka en vecka men man är som man är och jobbar och sliter ändå och då blir det till att ta konsekvenserna av sitt handlande (KBT????). Totaldäckad med huvudvärk, ont överallt, frusen och genomförkyld, så just nu är man inte så kaxig.
Måste ändå gå upp på morgonen och skjutsa till förskola och dagis eftersom ungarna är pigga och jag orkar inte ta hand om två friska barn som behöver aktiveras och tas omhand så jag masar mig upp och iväg med dem till dagis för att sedan krypa ner och titta på dvd och försöka andas genom munnen, så idag är jag tacksam till den som kom på nässpray....den människan borde ha nobelpriset. Hur klarade man sig innan dess??????
Golvet i tvättstugan kom på plats igår och allt som ska in i tvättstugan är inhandlat så nu ska bara väven på plats och målas och sen är det dags att fixa iordning, sätta upp det som ska upp och jag tror att det blir bra när det blir klart, om det blir klart. Längtar tills dess att jag får min nya tvättmaskin och tumlare så jag kan tvätta, har inte haft en tvättmaskin på tre veckor så vi har levt i det som varit rent just nu.
Tur att det finns vänliga själar som bokar tvättstuga så man kan tvätta upp två veckors tvätt. Och då kom jag på mig själv att för första gången ångra att jag flyttade till hus. Fem maskiner och tre timmar senare var all tvätt tvättad och i princip torr, ihopvikt och på väg hem. Så himla praktiskt.......fast man slipper släpa tvätt fram och tillbaka när man bor i hus och man kan tvätta när man vill och förhoppningsvis så slipper jag hädanefter ha tvätt hängande i vardagsrummet.
Nä nu ska jag kura ihop mig i soffan, äta glass och kolla på första säsongen på Heros.......


RSS 2.0