Valborgsmässoafton

Imorgon är det dags......
Vårens ankomst är här.........
Minnena gör sig påminda.......

Kommer ihåg hur det var för några (eller egentligen många år sedan) när man såg fram mot denna kväll. Först var det majbrasa med mamma och pappa på Hammarby. Smällar som man fick smälla av under överseende av vuxen (nä så var det ju inte....vilken tur att man har händer o syn kvar, eller inte men det beror ju inte på det). Några år senare var det firande med kompisar och parken som alltid hade disco som man försökte planka in på (mamma sluta läs nu du kanske inte vill veta mer) vilket lyckades ibland. Till detta försökte man fixa något att dricka (och det var inte vanlig dricka utan skulle vara något starkare) som man gärna blev lite lullig på. Det spelade ingen roll vad det var det var eller hur det smakade....det var effekten man ville ha.
Jag minns särskilt ett år då vi fått tag på sprit vilket inte hörde till vanligheterna (Lemon Gin) och vi hade provsmakat den på en fest några /någon vecka innan. Jag hade precis fått en ny cykel och när man inte riktigt var vid sina sinnens fulla så var den inte parkerad där jag ttrodde att jag ställt den. Blev lite onykter på festen och kom hem utan cykel men sminkad som ett fnask (för en tjej som enbart använde mascara så var puder, ögonskugga, rouge och läppstift lite over the top). Konstigt att mamma och pappa märkte något....hmmmm....kan inte alls förstå vad det berodde på. Kan det ha varit cykeln som inte fanns, doften eller sminkningen.
Mamma blev iallafall rasande. Slängde upp mig på pakethållaren på sin cykel. Trampade till festen vi varit på och skällde ut hon som ägde lägenheten och hjälpte mig att leta reda på min cykel (som jag trodde var stulen men var parkerad på ett annat ställe).
Eftersom mina föräldrar var hårda och rättvisa så fick jag utegångsförbud (självklart i flera veckor) men tror att pappa tyckte lite synd om mig så han hade stormöte med mina tjejkompisar innan valborg och gjorde klart för vad det var som gällde. Jag fick gå men det var allas ansvar att se till att jag inte drack något, vilket mina kompisar verkligen såg till. Så det var en "kul" Valborg att nykter ta hand om sina smått onyktra vänner som inte alltid var så samarbetsvilliga när vi skulle till parken. Det tog sin lilla tid att ta sig till bussen och att ta sig dit. En och annan gjorde en rullning i gräset och det är inte så praktiskt med vita jeans i kombination med gräs och fylla. Att alla vi kom in på parken utan problem är ett mysterium för mig än idag men ibland tror jag att dessa ordningsvakter då såg mellan fingrarna med ett och annat.

Ja Valborg var lite mer då........
Nu består den mest av att samla famlijen med någon man tycker om och som man kan äta en god bit mat med, dricka några glas vin och ta sig och titta på en brasa om man orkar.
Använder fortfarande idag inte vita jeans då jag är livrädda för gräsfläckar och försöker att inte brottas allför mycket med upp eller nedförsbackar.......
Tar det måttligt med alkoholen (iallafall ibland)

Ja mamma jag hoppas att du har läst detta med ett leende på läpparna och insett att jag kom ut ganska ok på den andra sidan och att mitt beteende var normalt........

Dramatik och blodbad

Efter en härlig dag på stan med shopping (handlat sandaler och gympaskor till E, t-shirts till bägge knoddarna, innebandyklubba till E och brats till M) och lunch på Jensens så har vi handlat lördagsgodis och avnjutit denna på altanen i solen. E och M har spelat innebandy och cyklat och rätt som det är .......
Illvrål.............blod överallt och innan man fattat vad det är som hänt.....blodet sprutar från foten som är inuti en gympasko med 3 cm sula....av med skon och blodet forsar.....in på toa, försöka ta reda på vad som hänt...tydligen trampat på en spik från våra lister som ligger på gräsmattan (inte världens smartaste placering).......gråt och hysteri från sonens sida....mina nya tennisskor buhuhuhu.......lugnar ner sig efter en stund.....stor plåster under foten....på med bolibompa och ringa HSU......vänta 28 minuter på att få veta att de vill att vi ska komma upp kl 22.15 (när man har barn så sover de då)....kan inte boka honom till imorrn utan jag får återkomma då för tiderna är för de som är akut sjuka.....så bara till att hålla koll....alvedon och foten i högläge........återkomma imorgon till HSU...tydligen var det inte så allvarligt trots att det var allvarligt....nu lugnt igen.....kollar på dvd och käkar lördagsgodis med foten i högläge.....så just nu är det lugnt.....har tom gått lite på foten......nu är det dags för macka och mjölk och sedan sängläge.......

Ja där fick man för att man hade planerat för en skön kväll med lite vin och cider när ungarna somnat....nu blir det till att avstå om E blir sämre.......

Undrar om stress är bra för kropp och själ????

Hade ju redan under förra vecka en tanke om att denna vecka skulle bli intensiv men hade väl inte i min vildaste fantasi kunnat tänka mig fööljande scenario.
Måndag: Jag och mina två kollegor (vi ska vara fem) kommer till jobbet. Varav en med lite ont i ryggen som sedemera utvecklar sig till ett ryggskott vilket gör att hon går som en banan/gammal tant. Synen var obetalbar, hysterisk, och oerhört tragisk på samma gång. Försökte att tvinga hem henne men denna envisa kvinna fortsätter att insistera på att hon ska vara kvar på jobbet. Går till sist så långt att jag hotar med att ta dit Inre som får eskortera ut henne. Efter mycket övertalning och att man blir arg så går hon till sist hem. Har därefter varit hemma hela veckan och vilat upp sig. Ringde henne igår och då var hon inte bra i ryggen än men kommer kanske på måndag. Oroad....nej inte jag, inte ett dugg.
Så i två dagar var vi två att ta hand om 343 karlar med diverse besvär samt psykiatriker och läkarmottagning blandat med våra besök. Trots allt så kom vi faktiskt hem i tid båda dagarna. Torsdag och fredag har vi haft förstärkning av en timvikarie som inte anser att hon gjort något men har tagit hand om okomplicerad sjuksköterskebesök så man har kunnat jobba ikapp sånt som man legat efter med. Så jag är i fas till på måndag tror jag och bara 25 minuters övertid i fredags totalt. Nöjd????? Definitivt. Tack gode gud för mail och att man kan hänvisa icke akuta saker till det.
Som tur är har det inte varit några direkta akuta ärenden som krävt vår närvaro förutom i fredags eftermiddag...självklart det var ju fredag. Fattar fortfarande inte hur man tror att om jag inte tar min medicin så får jag göra som jag vill och få de saker som jag vill ha. Pssssst......det funkar inte...det är ingen som egentligen bryr sig och det är bara du egentligen som drabbas av konsekvenserna.
Tror själv att jag fungerar som bäst när det är så här för jag är enormt effektiv och om sanningen ska fram så är påslaget av positiv karaktär under en kortare period........men näääää skulle inte vilja ha det så här jämt (magkatarren gör sig ju påmind).

Idag laddar jag för att blåsa en del av min lön som kom igår på stan. Shopping med mamma och ungarna. Har ju behov av en hel del till sommaren/våren.

Sambon ska åka bort och sova borta tillsammans med sina spel/datavänner så det blir väl party och hålligång för hans del. Själv blir det väl god mat, cider och mys med ungarna. Kanske en lite cykeltur tillsammans och Skultuna imorgon. Njuta av det fina vädret.Dags att börja jobba igen.....

Helgerna bara flyger iväg och imorgon är det dags att börja jobba igen.
Har som vanligt haft fullt upp denna helg. M följde med syrran till stugan så det var bara sambon, jag och E kvar hemma. Han njöt av få vara själv med oss så vi drog iväg och tog med oss kusinen A till Vallby för att kolla in djuren och se vad som hänt sedan sist. Så det var full rulle där. Efter 45 minuter och att grabbarna hade blivit lite skrämda av hönorna och tuppen så for vi vidare till svärmor för att fika. Där lekte grabbarna under några timmar sedan dumpade vi A hemma,  käkade mat och cyklade i samlad trupp hem till mor och far för att fika. E var ute i trafiken för första gången och han fixade detta galant. En ganska så stolt och stor kille som vi har. När vi kom hem kollade vi på en film som E tyckte var lite läskig, sambon och jag delade på en flaska vin och därefter kollade jag på standup (sambon spelade data).

Idag har E cyklat med sin kusin när de inte har spelat fotboll. Sambon har målat färdigt vårat altanräcke och jag har haft kördag med gospelmässa på slutet. Vart riktigt bra trots att vi inte hade övat så mycket på en del låtar och till nästa konsert 13/6 är det bara att tokträna för då ska det bli drag under galoscherna.

Ja det var i stora drag min helg....utöver detta så har sambon varit med båda ungarna på simskolan som alltid på söndagar och M har duschat på killarnas och det har hon ju inte velat tidigare men hon tyckte faktiskt att det gick bra trots alla snoppar.......Ja vad ska man säga. Hon lade mest märke till att deras duschar skiljer sig från våra och att deras skåp är blå och vita medans våra är röda och orangea. Ja vi prioriterar och lägger märke till olika saker.

Nästa veckan bjuder på arbete i ett rafflande tempo som vanligt. E ska på utbildning i Örebro under tre veckor så det kommer bli tomt på jobbet men man kan ju ses ändå. För övrigt så hoppas jag att denna vecka blir lugnare än förra veckan.

Life is good (sometimes)

Har haft en hektisk vecka på jobbet denna vecka och det är äntligen fredag.
Skulle ha slutat 15 men kom från jobbet 17.15 efter att ha fixat till i princip allt som jag skulle denna vecka. Förstår inte varför folk på jobbet ska strula alldeles innan man ska hem framförallt på fredagen. Kan man inte göra detta på förmiddagar så att man har en chans att fixa till saker och ting.
Skulle ha skyndat mig hem och fixat tacos till E eftersom vi skulle fira honom idag. Var hemma till 18 och möttes då av en sambo som förstod att vad jag behövde var ett stort glas rödvin (eller flera) efter denna dag. Så nu sitter jag här tre glas senare och känner mig tillfreds (och lite påverkad).
För att sammanfatta veckan så har den varit intensiv och hektisk, magkatarren har gjort sig påmind och svettpärlorna har lackat. Har även skrattat en hel del som vanligt men även blivit berörd och lärt mig något nytt så på det stora hela har det varit en bra vecka och avslutningen blev kanon. Det är sådana gånger som jag kommer ihåg vad det var som gjorde att jag föll från första gången vi träffades men två knoddar och 17 år senare är det svårt att komma ihåg detta alla gånger.
Nästa vecka kommer väl att påminna om denna vecka och det är väl tur att man har förberett sig med Omeprazol.........så att man lindrar magkatarren.
Har iallafall bestämt mig att jag ska försöka att vara mer positiv nästa vecka..............

Har förutom detta börjat kolla runt på olika alternativ till semesterfirandet. Har bestämt oss för att det blir stuga på Öland v.28 då vi ska kolla på Diggiloo där 7/7 så nu har vi förfrågningar ute till massa olika privata uthyrare. En del stugor mer eller mindre bra, men ju fler ansökningar desto mer att välja på.

  Gospelmässa på söndag


Stress, stress, stress

Så härligt med långledigt men tyvärr så kommer det ofta surt efter sött och så även denna gång.
Har de senaste två dagarna jobbat som en tok, stressat för att hinna med samt haft fler hus än vad jag hade tänkt. Har nu dokumentation som släpar och har säkert missat en hel del men vad är det värsta som kan hända?????
Kanske att nån dör eller jag får sparken hihihi......
Som det känns just nu så är det senare alternativet att föredra....men vad ska man göra då????
Näääää det är väl bara att härda ut och knega på som vanligt så kanske det blir bättre efter sommaren om man inte fått ett blödande magsår fram tills dess.
På jobbet så har vi tre veckor till framför oss då vi kommer att vara två kort eftersom en slutat och den andra ska på utbildning och sedan är det nästan dags för semester. Hoppas att det kommer en vikarie för som det ser ut nu så blir det svårt att fixa allt på två sjuksköterskor men det blir väl till att som vanligt bita ihop och vara stenhård......bara det mest akuta, inga krusiduller och tro inte att man kommer att komma hem i tid en enda dag och det är väl så sommaren ska vara eller?????

Laddar annars för det roligaste som händer denna vecka.......

Gospelmässa med Jasper i Tomaskyrkan på söndag 19/4 kl. 18.00


Påsken hos oss

Nu var det sista dagen på denna långhelg och den har varit helt underbar med sol och värme. Vi har tillbringat mesta tiden ute. Helgen har bjudit på en del överraskningar som att E lärt sig cykla utan stödhjul. Det har grillats, ätits påskmat och druckits vin men i måttliga mängder. Trots allt godisätande så har jag inte överskridit mitt kcal-intag och det känns skönt. Ungarna har man knappt sett röken av då de för det mesta varit ute i solen och i lekparken med sina kompisar. Så nu är det sommarben framförallt på E som är blåslagen hel men att ge upp cyklingen finns inte på hans agenda. På´t igen bara. Envis som bara den...brås på pappa *fnissar högt*.
Igår var det traditionsenlig påskäggsjakt i närområdet med tipspromenad för barnen och därefter korvgrillning som alltid. Fast i år var det första gången som ungarna hade kortbyxor och t-shirt...ja så varmt hade vi det. Det var iallafall uppskattat av ungarna som alltid och vi vuxna tyckte nog också att det var ganska så skönt.

Påsken i bilder......

 
 

   

Ja så här trevligt har vi iallfall haft det...............

  och så här ser man ut efter en cykeltur

Cykelträning

Idag tog vi bort stödhjulen till E för att det var dags att träna på att cykla utan på planen hemmavid.
Vet ju att med M så tog det cirka två veckor innan vi kunde släppa henne så pass att hon litade på att hon kunde och då var det enbart för att jag inte orkade springa efter mer. Ja det måste ha varit en syn för gudarna....jag jagandes efter M som vägrade låta mig släppa och till sist så orkade jag inte mer utan släppte och då cyklade hon.
Tyvärr är det ju så med E att han ligger lite efter M rent utvecklingsmässigt (eller så är han helt enkelt ointresserad) och det är ju dels för att hon är tjej men också att hon är mycket före ändå.......
Idag var det iallafall den stora dagen och vi hade laddat upp med plåster, förband och e rejäl portion tålamod och så här gick det...........Glad Påsk

Äntligen....................så ska man vara ledig i fyra dagar. Puh............
Har under veckan farit omkring som en skållad råtta på jobbet för att hinna med allt och helt otroligt så kom vi faktiskt iväg bara ut en halvtimme senare än vi slutar och förhoppningsvis så kommer de att klara helgen utan större bekymmer. Har försökt att täta alla hål och se till att det finns bakup-planer men som vanligt så går det väl inte att helgardera till 100% men man får ju hoppas att ingen dör iallafall. Var lite orolig när larmet gick lagom vi hade bytt om och vi bad till högre makter att vi inte skulle behöva bli utskickade......och det blev vi inte som tur var. Efter gårdagens kalabalik så orkar man ju inte ha fler akuta utryckningar. Varför måste allt ske typ en timme eller en halvtimme innan man ska gå hem?? Kan man inte se till att göra såna saker på förmiddagen........
Nu stundar iallafall en helg av lugn och ro (tjohooo vad jag ljuger, är som vanligt massa som ska göras ju). Kalas ska det gås på. Middagar hos släkten, påskäggsjakt men det är ju roligt att man kan umgås och ha det trevligt tillsammans. Det ska väl även trycka i sig ett och annat ägg innehållande godis och lite annat smått och gott. Funderar på att ha tema sova iår i påskäggen........vi får välan se..........

Glad Påsk iallafall och ta det lugnt med godiset


Premiär x flera

Ibland är livet helt enkelt suveränt skönt.
Solen skiner, fåglarna kvittrar, det är varmt och skönt ute. Årets första familjecykeltur har avlöpt utan större besvär och alla kom hem oskadda. Cyklade till mor o far för en fika och sedan hem igen. M och sambon har varit på bio och jag o E har haft bio-mys hemma (för bio är tråkigt för man måste sitta still enlig E). Däremellan fram till nu har de varit ute och cyklat spelat fotboll och bara varit. Äntligen så kan man vara ute hela dagen.
Vi har för övrigt haft grillpremiär med fläskfilé och potatis och det smakade riktigt bra. Att man dessutom kunde sitta ute i solen och äta för första gången var inte heller helt fel.
Kvällen går i naturens och vildhetens tecken med Wild Kids för att därefter följas av Robinson och sedan en bra rulle kanske. Lördagsgodis är inhandlat och väntar på att öppnas. Sambon ligger i badet och ungarna sitter som tända ljus vid teven och M läser för E. Så just nu är livet helt enkelt ganska bra. Passar på att njuta av stunden för det kan vända på en femöring ju.
Nästa vecka är det påsklov för de som är lediga (inte jag i familjen alltså) och då ska det städas på baksidan och köras skräp. Kan kanske va skönt att jobba.........

RSS 2.0