Lite bilder från vårt vinterhus


M klättrar på snöhögarna i trädgården

Snöbad?????

Jobbigt att ta sig loss ibland..........

Det som göms i snö kommer fram i tö

Försökte även gömma ungarna utan något bra resultat.....

....de bara ploppade upp hela tiden

Sambon kom på en bra idé att få ner snö från förrådet och lägga den innanför kragen...

Före snöskottningen...tur att det finns traktorer

Vinter, vinter, vinter

Hemma hos oss så har vi nästan en halvmeter snö på baksidan. Jag vet att jag har en ren och en gran därute men det är inte riktigt läge att gräva fram dem. Ser hornen som lyser lite över snöytan. Jaja det ordnar sig nog.
ska tydligen komma mer snö och idag så vet man ju att SMHI troligtvis har rätt. Verkar vara lättare att spå väder på vintern än på sommaren. Varför detta kan man ju undra????
Vackert är det iallafall ute och när solen tittar fram mellan snön så är det underbart men för en som gillar vintern känns det som att det räcker nu. Man kan inte ens motivera ungarna att vara ute och leka i snön längre.

Så för att aktivera oss inne nu så bakar vi muffins i alla former och smaker. Har gjort både efterrätts och matmuffins och jo det tar sig. Muffins is da shit....Lätt, gott och snabbt.


Fortsättning följer...............

Det är bara att konstatera att saker sker med ungefär sex månaders mellanrum i vår familj och att livet inte är rättvist. Det spelar ingen roll eller?????

Har fått veta att min syster (världens bästa men jävla dryg ibland) har fått en tumör på ena äggstocken och den är malign. Operation kommer att ske ganska snart coh än vet de inte riktigt hur mycket som behöver tas bort men som det verkar iallafall ena äggstocken.
Självklart är det som ett vacuum för oss ännu en gång och värst är det väl för mamma som ska tacklas med denna djävla sjukdom och dotter ännu ett varv men "life sucks and then you die".....
På andra sidan har jag fått veta att en av mina vänners pappa har fått metastaser lite här och var i kroppen och att man inte kan göra något mer.
Vad säger man och hur stöttar man? Hur är man mot varann när man vet att tiden är knapp?
Djävla skitsjukdom är det iallafall och den invaderar utan minsta hänsyn till något eller någon.........

Glädjeämnen i livet är det inte så gott om just nu och försöker att hålla fast vid dem som är men just nu är det inte så lätt.
Jag är iallafall tacksam att jag har vänner som lyssnar och stöttar och att jag kan vända mig till dem och få vara liten för det behöver även en stor person som jag.

Ett negativt inlägg men ska försöka att sopa ihop bitarna och ta mig samman men ge mig bara lite tid att göra detta....

Life´s a bitch and then you die....

Ja som vanligt i min värld så fick det glada hålla i sig i en dag cirka......

Man borde väl vara van vid det här laget men tyvärr är det så att man inte lär sig utan fortsätter att vara optimisk. Kanske skulle ändra på det och börja bli realist och inse att man inte ska tro att man kan få må bra någon längre period. Är det inte det ena så är det det andra.
Ja just nu suger det rejält.........

Vill och kan inte gå in på mer detaljer just nu men har fått riktigt tråkiga besked om personer som står mig riktigt nära och det är bara att se tiden an och hoppas på det bästa och att det löser sig......

För om jag inte är optimistisk utan börjar bli pessimistisk, misstro livet och ge upp skulle det då vara jag eller skulle jag bara vara en blek kopia av mig själv......
Tror inte att jag skulle gilla den versionen av mig själv speciellt mycket.....men just nu är det inte så lätt att hålla modet uppe.....

Imorgon är en annan dag och kanske ljusnar det så småningom...........

Ha det bra och glöm inte att nuta av dagen och livet man vet aldrig när det är för sent.............

Matteläxa

Har hjälpt M med sin matteläxa idag. Det är matteläxa som smakar namnam.
Ja uppgiften denna vecka var att använda dl, liter och teskedar och annat. Så läxan var att baka en sockerkaka som skulle delas i åtta delar med sex snitt.
Ja sån läxa fick inte en annan när man gick i skolan. Är detta ett tecken på att man blivit gammal eller???
Så väntar vi bara på att den ska bli klar och provsmakas.

Annars så har helgen varit soft.
Bio "Snabba cash" och restaurangbesök i fredags direkt efter jobbet. Var inte så impad av filmen. Den var ok men lite lång och långsam då och då. Men skönt att göra något och alltid skönt att slippa laga mat.
På lördagen drog simskolan igång på allvar så nu är det häckande på Lögarängen mellan 9.30-12 men med lite frukost och kaffe där så funkar det. Tack gode gud för Nintendospel i sådana lägen när man måste vänta på varandra.
Efter detta så fixade vi lite grejer och sedan iväg för att käka kinabuffé med hela familjen för att fira mamma lite försenat och det var trevligt. God mat och sällskap. Ungarna var som vanligt eld och lågor över att vi skulle åka buss. Tänk att det är så spännande.

Idag är det till att ta det lite lugnt.............

Pssst. Är på bra humör för övrigt och har varit det en period. Hoppas att det håller i sig och önskar att det kunde vara fler i familjen som var det.......


RSS 2.0